Gemeente op de koffie in de Zuiderzeebuurt

2

Den Helder – Bewoners van de Zuiderzeebuurt krijgen deze week een brief van de gemeente. Hierin worden zij uitgenodigd mee te praten over het verbeteren van hun buurt. Dat kan tijdens speciale huiskamergesprekken.

Wie vertegenwoordigers van de gemeente (bijvoorbeeld een wethouder) op de koffie wil moet de brief voor 1 december terugsturen. Als alle aanmeldingen binnen zijn, neemt de gemeente contact op om een afspraak te maken. Het huiskamergesprek duurt maximaal een uur. Na alle gesprekken worden de uitkomsten en ideeën verzameld. “We weten dan beter wat er nodig is voor het verbeteren van de Zuiderzeebuurt”, aldus de gemeente.

De gemeente maakt namelijk plannen voor de buurten en de toekomst. Dat willen ze graag samen met de bewoners doen. “We kijken naar wat goed gaat en wat er beter kan, zodat de bewoners fijn en veilig kunnen blijven wonen. Ons gezamenlijk doel is een buurt, klaar voor de komende vijftien jaar”, zo meldt de gemeente in de brief. “Uiteraard dient de gemeente rekening te houden met de (financiële) uitdagingen. Hiervoor heeft de gemeente een budget beschikbaar. Dit budget is niet eindeloos, vandaar dat we samen keuzes moeten maken.”

2 REACTIES

  1. het is alleen jammer dat er verder weinig van dit soort dure projecten terechtkomt dan alleen het koffie drinken wat de dure ambtenaren toch al de godganse dag doen…..

Comments are closed.