Helders team 4e bij Radio 10 popquiz

0

Den Helder – Een samengesteld quizteam uit Den Helder is vrijdagavond op de vierde plaats geëindigd, op slechts drie punten van de nummer een, in de nationale radio 10 Top 4000 popquiz.

In het uitverkochte Flint Theater in Amersfoort kwamen vijfhonderd muziekliefhebbers samen om de strijd tegen elkaar aan te gaan. De quiz werd gepresenteerd door de bekende DJ’s Rob van Someren, Jeroen Nieuwenhuize en Gerard Ekdom.

In zeven verschillende rondes werd de muziekkennis van de deelnemers getest. Van intro’s tot mashups en van songteksten tot foto’s: alles kwam langs! Onder de deelnemers bevonden zich ook oud DJ Tom Blomberg, Bart Arends (Aan de slag, NPO radio2) en Radio 10 DJ Edwin Diergaarde. Het Helderse team, met de gelegenheidsnaam ‘Hitboulevard in de kop en ko’ bestond uit Patrick Aggenbach, Peter de Jong, Paolo Bona, Stephan Wegman en Wop van Eis. “Gelet op het deelnemersveld is dit een mooie prestatie”, zegt Wegman.

De lach van Mel C
“We herkenden onder meer een door een coverband gespeelde solo niet en idem voor een nagetekende albumhoes (Bruno Mars) en een bewerkte hoes (Lady Gaga). Ook herkenden we een ‘lach’ van Mel C niet”, laat Aggenbach weten. “Gelukkig herkenden wij wel Hanson en Tino Martin”, vult Bona lachend aan.

De volledige uitslag en foto’s zijn te vinden via de website van radio 10.