Honderd vuilniszakken met drugsafval in Mariëndal

5

Den Helder – Een wandelaar heeft zaterdagochtend in Mariëndal zo’n honderd vuilniszakken aangetroffen in en langs een sloot. Er bleek drugsafval in te zitten, afkomstig van een hennepkwekerij. De gemeente heeft de zakken opgeruimd. Het is nog onduidelijk wie het afval daar heeft gedumpt.

De aanpak van drugscriminaliteit heeft een grote prioriteit bij de overheid. Het is een vorm van ondermijning, waarbij de grens tussen de boven- en de onderwereld vervaagt. Criminelen maken bij hun criminele praktijken steeds meer gebruik van legale bedrijven, voorzieningen en instanties. Denk daarbij aan het witwassen van geld uit grootschalige hennepteelt of drugshandel, mensenhandel, fraude met subsidies of uitkeringen en cybercrime. Dit ontwricht de samenleving. De aanpak kost de overheid en in indirect de belastingbetaler veel geld.

De gemeente vraagt daarom signalen van drugsproductie- of handel altijd te melden. Als het gaat om niet-spoedeisende zaken kan dat via meldcriminaliteit@denhelder.nl. Spoedeisende gevallen kunnen worden gemeld via 112. Anoniem melding doen kan ook, via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.

5 REACTIES

  1. ja die fijne overlast veroorzakende shops hebben natuurlijk ook aanvoer nodig……
    eigenlijk is dit dus veroorzaakt door de coffeeshop voorstanders en klanten, laten die het ook opruimen dan

  2. RB het zijn niet de sjops maar die vage gasten in Den Haag die verzuimen het beleid aan te passen in mijn ogen..de sjops hebben voor hun legale handel een illegale leverancier nodig dus leg jij maar uit waarom ze afhankelijk zijn van illegaliteit of zie je het anders ?

    • het is geen legale handel maar het is nog steeds illegaal maar het wordt gedoogd da’s toch wel wat anders…

  3. afval van wiet kan gewoon op de compost hoop,jammerdat ze het niet uit de zakken hebben gehaald en gewoon verspreid tussen de bomen ,was nog goed geweest ook voor de natuur,had er verder geen haan naar gekraaid en niemand geweten dat er “ergens” een kwekerij is

Comments are closed.