Hoogheemraadschap zoekt jeugdbestuurder

0

Het Hoogheemraadschap is op zoek naar een jeugdbestuurder. Hij/zij is tussen de 13 en 15 jaar en wil meedenken over het waterbeheer in Noord-Holland.

De jeugdbestuurder heeft een leerzame en leuke functie. Dijkversterkingen, rioolwater zuiveren, waterleven en waterbeheer; allemaal boeiende zaken waar de jonge bestuurder zich mee bezig kan houden.

Tot 1 januari 2020 is Rodny Stolk jeugdbestuurder van HHNK. Hij heeft veel leuke en interessante activiteiten ondernomen. Hij vertelt er over op hhnk.nl/jeugdbestuurder. Ook voor de nieuwe jeugdbestuurder staan er de komende twee jaar veel leuke dingen op het programma. Als ambassadeur voor het hoogheemraadschap in de regio, maar ook landelijk in het jeugdwaterschap. De reiskosten worden vergoed en bij een actieve inzet en deelname aan de bijeenkomsten ontvang je een jaarlijkse financiële vergoeding.

Wat doet het hoogheemraadschap?
Aangezien het steeds vaker regent kost het meer moeite de voeten droog te houden. Zonder stevige dijken en duinen, sloten en gemalen zou op heel veel plaatsen in Noord-Holland niet gewoond kunnen worden. Waar de meesten ook vaak niet aan denken is dat er een heleboel rioolwaterzuiveringen nodig zijn om het toiletwater weer schoon te krijgen.

De jeugdbestuurder maakt deel uit van het nationale Jeugdwaterschap. Dit is een groep jongeren die de Nederlandse waterschappen vertegenwoordigt. Het Jeugdwaterschap heeft als doel jongeren meer te betrekken bij het waterbeheer in Nederland. Daarvoor komen ze in gesprek met interessante mensen zoals ministers. Zie ook jeugdwaterschap.nl.

Aanmelden
Meedenken en meepraten over het waterbeheer in Nederland nu en in de toekomst? Solliciteer dan vóór maandag 18 november en wie weet zet jij vanaf 2020 water op jouw CV. Op hhnk.nl/jeugdbestuurder is alle informatie over deze leuke functie te vinden.