Knorhanen terug bij de Krabbetukkers

5

Den Helder – Prins Edwin I blijft aan het bewind tijdens het carnaval in 2020. Dat is bekend gemaakt bij het prinsenbal van de Krabbetukkers, dat zaterdagavond werd gehouden.

De herkozen hoogheid gaat samen met zijn Raad van Elf en het korps der Garde Officieren aan de slag om het 58e carnaval van Waaienburg op feestelijke wijze in goede banen te leiden. Daarnaast wordt de prins zoals vertrouwd geflankeerd door twee prachtige hofdames. Dominique Mijnen blijft komend seizoen de rol van hofdame vervullen. Hofdame Irma Balkema heeft aangegeven dit seizoen te stoppen. Haar plaats wordt ingevuld door een vertrouwd gezicht. Lidewij Bakker, al eerder hofdame van 2011 tot 2013, is graag bereid deze schone taak wederom op zich te nemen.

Nog een ‘gouwe ouwe’ is de terugkeer van hofkapel De Knorhanen. Begin dit jaar besloten de Bloaspoepers na bijna 50 jaar te stoppen met hun dweilorkest, waardoor de Krabbetukkers op zoek moesten naar een nieuw hofkapel. Vanwege de goede banden uit het verleden viel de keuze al snel op De Knorhanen. De vereniging meldt dankbaar te zijn voor de vele jaren muziek die door de Bloaspoepers steeds met veel enthousiasme ten gehore werd gebracht. “Met De Knorhanen luiden we weer een nieuw muzikaal tijdperk in.”

Huldiging
Ook nieuw is gardeofficier Gerard Pronk. Gerard helpt al jaren bij de opbouw van Bastion Pierre en heeft een groot Krabbetukkershart. En geen openingsavond zonder huldiging. Deze keer viel de eer aan Ronald Bakker van Bakker geluid, vanwege zijn grote betrokkenheid bij- en enorme inzet voor de Krabbetukkers. Hij werd benoemd tot Ridder in de orde van de Carnavalshoed en kreeg de bijbehorende versierselen omgehangen door prins Edwin I.

Zo is met een driewerf alaaf het carnavalsseizoen geopend. Carnaval valt in 2020 op 22, 23 en 24 februari. De kaartverkoop start op zaterdag 25 januari om 11.11 uur.

5 REACTIES

 1. Knorhanen zijn na 23 jaar weer terug, waar haal je die 50 jaar vandaan? Als je bedoeld het bestaan van de Blaospoepers, dan moet je dat duidelijker vermelden, zij waren 27 jaar lang het huisorkest van de Klauwendouwers.

  • quote: Begin dit jaar besloten de Bloaspoepers na bijna 50 jaar te stoppen met hun dweilorkest
   .
   er is geen relatie met de knorhanen in dit, er staat alleen dat ze er dus mee stoppen in het totaal, tenminste zo lees ik het

 2. Is voor deze ‘nevenfunctie’ – naast het zijn van ‘raadslid’ – artikel 12 Gemeentewet en de Gedragscodes integriteit voor raadsleden, burgemeester en wethouders gemeente Den Helder 2016 niet van toepassing?

  Dient deze ‘nevenfunctie’ – en mogelijk andere ‘nevenfuncties’ – niet ‘open’ en ‘transparant’ vermeld te worden op https://gemeenteraad.denhelder.nl/Organisatie ?

Comments are closed.