Kort politienieuws: mishandeling, misverstand en diefstal

7

Den Helder – De politie had het weer druk de afgelopen dagen. Tal van meldingen kwamen binnen, waarop agenten ter plaatse gingen. Een selectie uit een grote lijst op de facebookpagina van de politie Den Helder:

– Op de Korvetstraat troffen ze een verwarde man aan in zijn pyama. Hij bleek weg te zijn gelopen uit een verzorgingstehuis.
– Een 57-jarige man reed zichtbaar te hard op zijn snorfiets. Op de rollerbank bleek dat deze 47 in plaats van 25 km/u reed. De man kreeg een proces-verbaal en op de snorfiets is een WOK-melding gezet.
– In de Diezestraat is een steen door een raam van de woning gegooid.
– Een 31-jarige man reed over de Hortensiastraat terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. Hij blies 615 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg proces-verbaal.
– In Julianadorp kreeg de politie een melding dat een bewoner geen gehoor gaf. Na het verbreken van de deur troffen agenten helaas het stoffelijk overschot van de bewoner aan. Deze bleek op een natuurlijke wijze te zijn overleden.

– Een 57-jarige vrouw werd aangehouden voor winkeldiefstal in de Beatrixstraat. Zij kreeg proces-verbaal.
– Een 23-jarige man is aangehouden vanwege een mishandeling in een kroeg op Willemsoord. De man wilde op het bureau niet meewerken aan een alcohol- en drugsonderzoek. Sinds enkele jaren worden geweldplegers zwaarder gestraft wanneer zij dit plegen onder invloed van drank en/of drugs. Daar het niet de eerste keer is dat de man geweld toepast zit hij nog steeds vast en wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris .
– Een 27-jarige man is aangehouden omdat hij in een kroeg op Willemsoord een vrouw zou hebben mishandeld. Toen haar broer de man tegen wilde houden werd ook hij mishandeld. Beide deden aangifte.
– Een 30-jarige man was dusdanig onder invloed van alcohol dat hij een horecagelegenheid niet in mocht. Dit accepteerde hij niet en begon beveiligers te bedreigen en nog meer hinderlijk gedrag te vertonen naar andere omstanders. Hij is aangehouden en kreeg een proces-verbaal voor openbare dronkenschap nadat hij de nacht bij de politie mocht doorbrengen.

– Op de Spoorstraat troffen agenten een gewonde man aan. Hij gaf aan even daarvoor te zijn mishandeld. De ambulancemedewerkers hebben hem meegenomen naar het ziekenhuis. Een aangifte is opgenomen.
– Op de Pastoor Koopmanweg wilde een man zijn auto draaien. Omdat een achtergelaten fiets dit belette, verplaatste de man deze. Op dat moment kwam de eigenaar van de fiets naar buiten en dacht dat zijn fiets werd gestolen. Hierbij sloeg deze de man neer. Deze 37-jarige man is aangehouden.

7 REACTIES

  1. Wat een wereld leven we tegenwoordig in. Gezellig uitgaan lijkt niet te kunnen. Alleen maar agressie.

  2. Deze oudere jongen komt ook nog samen met mijn vrouw regelmatig op vrijdag en zaterdag nog in veel cafés en etablissementen in Den Helder en omstreken waar live muziek is maar Willemsoord laat ik maar links liggen gezien de incidenten die daar plaatsvinden want daar sta ik echt niet op te wachten om mijn avond te verzieken door personen die het hoognodig vinden om met iedereen op de vuist te gaan of te dronken zijn om nog op hun benen te staan en na een lange werkweek is het mij wel duidelijk: “Het is beter buiten de ring van Willemsoord te zijn dan binnen die ring”.

    • Gebeurde in de stad in het heden en verleden ook hoor Ed. Maar omdat alles nu geconcentreerd is/wordt op Willemsoord loopt het meer in de kijker.

  3. Frdrk. Dat het in de kijker loopt op Willemsoord is zeker en dat het in het verleden ook zo was is een feit maar ook te danken aan de Politie Den Helder die een groot aantal zaken die binnen de Gemeente Den Helder gebeuren op hun Facebook pagina vermelden en niks in de doofpot doen. Volg al maanden lang de berichtgevingen via de Media en de bezoekers die er komen en regelmatig spreek en er een paar versnaperingen nemen in een van de Horeca gelegenheden binnen de ring van Willemsoord en kan mij nog steeds verbazen over de uitspraak van de Directeur Hans Broekmeulen van Willemsoord in Augustus 2019 in de Media dat het niet zo’n vaart zal lopen en het allemaal wel mee valt met de overlast van de Horeca aldaar. Het is hard gezegd maar deze man heeft echt een plaat voor zijn ogen of wil het gewoon niet zien dat zou ook nog kunnen.

  4. Iedereen zag het al gaan gebeuren, dat je met het verplaatsen van de Horeca ook de overlast/rottigheid verplaatst. Alleen de door jou genoemd persoon , had een andere bril op .Evenals de doordrammende politici, die alleen maar naar de zonnige zijde keken, maar de regenbuien niet zagen hangen.

Comments are closed.