Kunstlezingen over de schatkamers van de Hermitage

0

Den Helder – De Hermitage Amsterdam viert haar tienjarig bestaan met grote jubileumtentoonstellingen. Daarom neemt kunsthistoricus Karin Braamhorst het publiek tijdens een boeiend tweeluik mee de schatkamers in. De eerste lezing is op donderdag 12 december in School 7.

Braamhorst vertelt deze avond over de geschiedenis van de beroemde collectie. Kunst uit het oude Egypte, Griekenland en Rome, maar ook uit Siberië, het Midden-Oosten en Oost-Azië. In het museum worden werken uit verschillende tijden en culturen naast elkaar geplaatst.

Karin Braamhorst is een ervaren spreekster die gedreven wordt door haar passie voor kunst. Ze heeft een grote kennis van de kunstgeschiedenis en weet die op intrigerende wijze over te brengen op haar publiek. Zowel vakgenoten als leken zitten bij haar verhalen op het puntje van hun stoel. De andere lezing uit dit tweeluik sluit aan bij de actuele tentoonstelling over juwelen en vindt plaats op donderdag 23 januari.

Kunstlezing over de Hermitage in School 7, Keizersgracht 94, donderdag 12 december aanvang 19.30 uur, toegang € 8,50 inclusief koffie/thee. Een passe-partout voor het tweeluik kost € 15,-Aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie.