Lichtjesloop 2019: Fel gekleurd lint trok door de stad

0

Huisduinen – Voor de vijfde keer werd de Lichtjesloop georganiseerd door Team Sportservice Den Helder. Er was het maximale aantal van 500 deelnemers op dit evenement afgekomen en het weer werkte prima mee, koud en droog. De tocht werd gestart vanaf Fort Kijkduin en liep door Den Helder en eindigde ook weer bij het fort in Huisduinen. De Knorhanen speelden de lopers met feestmuziek naar binnen.

De Lichtjesloop gaat over een afstand van elf kilometer en is bedoeld voor jong en oud. Net als voorgaande jaren was er een stempelpost bij Triade, het Paviljoen van Toen en natuurlijk het eindpunt Fort Kijkduin. Het is de bedoeling dat de tocht door de deelnemers zelf verlicht wordt. Werd er bij de eerste editie hier een daar een lichtje gespot, bij deze vijfde editie was een fel gekleurd lint zichtbaar door de stad.

Bij Triade was de eerste stempelpost, de wandelaars werden onthaald met een lekker ritme van de brassband. Menigeen ging swingend het pand binnen op de Caribische klanken. Bij Triade was ook de jury die de mooist verlichte deelnemer(s) uitkoos. De winnaars werden later op het eindfeest, onder leiding van DJ Aad bekend gemaakt.

Aapjes kijken
In het fort werden de wandelaars getrakteerd op een lekker stukje nostalgie, wan wie kent hem niet, de BimboBox. Niet bekend? Het is de aapjesmachine die vroeger bij de V&D stond! De figurantengroep Ouderwetz deed hem in levende lijve! In plaats van een inworp van 50 cent hoefde je nu alleen op de groene knop te slaan en ging het orkest 15 seconden los. Een golf van herkenning voelde je door de langslopende wandelaars heengaan.