Mogelijk granaat gevonden tussen afval (update)

0

Den Helder – Het afvalbrengstation aan de Schootenweg in Den Helder is maandagmiddag afgezet door de politie. Een woordvoerder van de politie laat weten dat het vermoeden bestaat dat er een granaat tussen het afval is gevonden. Vermoeden, want 100 procent zeker is dat nog niet. Team Explosieven moet naar Den Helder komen om het gevonden voorwerp te controleren.

Het station werd rond vier uur afgezet. Het hek ging dicht, de linten werden gespannen en de politie bleef ter plaatse.

Update
De politie heeft dinsdagochtend laten weten dat er inderdaad een granaat is gevonden. Het ging echter niet om een explosief, maar om een rookgranaat. Dat is een type granaat dat rook verspreidt wanneer afgeworpen.

De granaat is door een lid van het Team Explosieven afgevoerd.