Mogelijk ruiterpad door Donkere Duinen en naar Julianadorp

5

Den Helder – De gemeente laat de ruiterpaden controleren en waar mogelijk opknappen. Dat is afgesproken door de gemeente tijdens een gesprek met de manegehouders Bruin en Noot, waarin zij aangaven dat een aantal (gedeelten van) ruiterpaden slecht berijdbaar zijn. De paarden kunnen op deze paden steeds minder goed lopen/draven.

De gemeente Den Helder gaat over het reguliere onderhoud in gesprek met de beheerder van de Helderse duinen, Landschap Noord-Holland. Alle ruiterpaden worden gezamenlijk met de beheerder nagelopen en de mogelijkheid wordt onderzocht of de slechte gedeelten kunnen worden aangevuld met leemhoudend zand, waardoor de ruiterpaden harder en vlakker blijven.

Op verzoek van de managehouders wordt ook de haalbaarheid bekeken van een ruiterroute door de Donkere Duinen, om via het Hengstepad naar Mariëndal te kunnen komen. Tevens komt er een onderzoek naar het realiseren van een ruiterroute naar Julianadorp.

5 REACTIES

    • Hoe zie je dat voor je? Er is nog steeds geen opruimplicht in den helder dus helaas! Dan moet je toch echt bij de gemeente zijn om te klagen!

  1. Ben nu al benieuwd hoe dat er aan toe gaat met al die hordes loslopende honden.
    En dan willen de wandelaars ook graag een voetpad zodat ze niet telkens van de sokken worden gereden.

  2. Wat een prachtig initiatief! Tussen alle rechte wegen met razend verkeer door weer nieuwe paden en waterlopen (kanoroute) creëren. Fijne oases van rust langzaam maar vastberaden weer een kans geven; nieuwe natuurgebieden zijn er inmiddels ontstaan, er is duidelijk een hernieuwd besef over het belang van onze leefomgeving (ondertussen vanzelfsprekend druk telefonerend maar toch). Er waren ´Tapuit´ gevechten, ´Oeverzwaluw´ wanden, ´plastic strooptochten´ en ga zo maar door. En zeehonden natuurlijk, in mijn tijd waren er nog slechts zo´n kleine duizend over in de hele Waddenzee (bruinvissen heb ik zelf ooit nog een keer gegeten … ongelooflijk bedenk ik nu nog wel eens) maar wanneer je nu met gekromde vingers naar Google Maps gaat en flink inzoomt op de waterlijn langs de oostelijke punt van de Razende Bol precies naast het Molengat (daar waar de afstand tot Texel het geringst is) weet je niet wat je ziet, wie had dát in de jaren zestig van de vorige eeuw nu kunnen denken? Ik kan niet wachten tot er een plan komt om eindelijk die vermaledijde vuilnisbelt uit de duinen weer te verwijderen (het loopt daar toch al vele jaren niet lekker onder de wetenschap van al dat giftige materiaal), niets lijkt meer onmogelijk, heerlijk!

  3. Pure geldverspilling. En onnodige verstoring van de natuur. Die beesten worden daar al opgeschrikt en dood gereden door het rondrijden van politie auto’s. Wandelaars die zich niet aan de regels houden. En nu nog meer knollen die alleen maar de boel vertrappen en onderschijten.

Comments are closed.