Na 43 jaar valt het doek voor toerafdeling HRTC DOK

0

Den Helder – “Na 43(!) jaar is er helaas een einde gekomen aan het bestaan van de huidige toerafdeling binnen HRTC DOK”, zo meldt Wim Erkelens Cooke.

Door een verschil van inzicht over de te volgen koers binnen de vereniging zag de toerclub zich genoodzaakt de fietsactiviteiten binnen HRTC DOK te beëindigen. De toerleden zijn afgelopen donderdag bijeen geweest en onder leiding van toervoorzitter Gerard Krusemeijer is een aantal scenario’s de revue gepasseerd.

“Na veel discussie is besloten om op 1 januari 2020 onder de vlag van HRTC DOK te stoppen. Uiteraard zal er doorgefietst worden, maar hoe dat georganiseerd gaat worden, daar gaan we de komende tijd over nadenken.”

Vele kilometers
In die 43 jaar is, natuurlijk veel gefietst door de toerleden. In totaal is door de leden 6.6 miljoen kilometer afgelegd, niet alleen in Nederland, maar ook in de omringende landen. Guus van der Maat gaat de boeken in als de fietser met de meest afgelegde kilometers in 1 jaar (2009): 21.130 kilometer. Bij de dames is dat Ria Kos: 16.173 kilometer (2009).