Napoleonroute gekozen tot favoriete hardlooproute

0

Den Helder – De winnaar van de verkiezing Favoriete hardlooproute van 2019 is bekend: het is de Napoleon Route in Den Helder. Nieuwedieper Anton van der Wulp nomineerde de route, die vervolgens de meeste stemmen wist te bemachtigen. Vanuit heel Nederland werden 249 routes ingezonden bij hardlopen.nl.

“Hardlopen in en rondom Den Helder is prachtig. De stranden zijn hier breed en rustig en we hebben de meeste zonuren. Lopers uit de omgeving Amsterdam zouden eens deze kant op moeten komen”, gaf Van der Wulp aan als motivatie voor zijn nominatie van de Napoleonroute. De route is ontworpen door SV Noordkop Atletiek. “Alle facetten van hardlopen kom je hier tegen: vlakke dijken in de wind, tientallen heuvels, bos en duin. Over verharde en onverharde paden. Je moet wel tegen een beetje wind kunnen, want het waait hier vaak.”

Klik hier voor meer informatie