Raad zegt definitief JA tegen de JAR

1

Den Helder – De gemeenteraad heeft maandagavond definitief ja gezegd tegen de instelling van een jongerenadviesraad. Het plan van het CDA kreeg een ruime meerderheid.

Er waren nog wel wat last minute wijzigingen. Zo werd een amendement van GroenLinks met 16-14 in stemmen aangenomen, waardoor de JAR openstaat voor inwoners van 12 tot 25 jaar. Dat was in het plan van het CDA 15 tot 25 jaar.

Het CDA kwam zelf ook nog met wat kleine aanpassingen, zoals een maandelijkse vergoeding voor de leden van 80 euro in plaats van een vergoeding per vergadering. En het aantal vergadering gaat van 1 per maand naar tenminste 1 per maand, met uitzondering van het zomerreces.

1 REACTIE

  1. Heeft iemand al eens onderzocht waarom de vorige JAR naar de knoppen ging ? En ook waarom niemand iets deed met de adviezen van de JAR.? En ook wat de gehalte was van de adviezen van de JAR .

Comments are closed.