Santa Run in Helderse binnenstad

0

Rotary Den Helder houdt zondag 22 december, voor de zevende keer, de Santa Run in de Helderse binnenstad. Als altijd staat fun centraal bij deze sponsorloop in kerstsfeer, waaraan jong en oud kunnen meedoen.

Zoveel mogelijk kerstmannen leggen een parcours af door de Helderse binnenstad. Idee achter het evenement: fun én zoveel mogelijk geld ophalen voor het goede doel. Nieuw dit jaar is een funrun over een parcours van één kilometer, speciaal voor de jeugd tot en met 12 jaar. Voor iedereen van 13 jaar en ouder is er, als altijd, een route van 3,5 kilometer door de binnenstad. Start (14.00 uur) en finish zijn voor alle deelnemers op het Julianaplein.

Opbrengst
De helft van de opbrengst van de Santa Run gaat naar de Nierstichting. De andere helft gaat naar de jeugdafdeling van een Helderse sportverenging. Welke vereniging dat is, bepalen de lopers zelf!

De vereniging die voor deze editie van de Santa Run de meeste lopers op de been brengt (jong en oud) kan rekenen op een mooi bedrag. De winnende vereniging kan het geld gebruiken voor bijvoorbeeld de aanschaf van nieuwe tenues, ballen, doeltjes, horden of iets anders waar de jeugd van de vereniging behoefte aan heeft.

Doe mee!
Hoe werkt het? Deelnemers aan de jeugdrun betalen 7,50 euro, iedereen ouder dan 12 jaar betaalt 10 euro inschrijfgeld. Voor dat bedrag krijgen de deelnemers een kerstmannenpak, een flesje water, een medaille en koek & zopie na afloop. Voor de snelste deelnemers zijn er prijzen in verschillende leeftijdscategorieën.

Inschrijven kan tot en met 21 december online via https://denhelder.rotarysantarun.nl/inschrijven/. Vermeld bij de inschrijving duidelijk voor welke vereniging je uitkomt! De kerstmannenpakken zijn, op vertoon van het inschrijfticket, af te halen bij de firma Wilms (Ravelijncenter 39) óf op het Julianaplein, vlak voor aanvang van de Santa Run.

Op 22 december is het tot 13.15 uur mogelijk om in te schrijven bij de inschrijfbalie, bij de start van de Santa Run, op het Julianaplein.

Programma
Vanaf 12.30 uur : Aanmelden/inschrijven bij de informatietent
13.45 uur : Warming up
14.00 uur : Start Santa Run (beide afstanden)
Vanaf circa 14.15 uur : Koek & Zopie met muzikale omlijsting
14.45 uur : Prijsuitreiking en overhandiging cheques aan de goede doelen