Sint als voorzitter nieuwe stichting voor Helderse intocht

9

Den Helder – Sinterklaas zet op 5 december zelf zijn handtekening onder de oprichtingsakte van de nieuwe stichting die volgend jaar de intocht in Den Helder wil realiseren. Om 15.00 uur precies wordt de Goedheiligman ontvangen door notaris Deul.

“Met de oprichting van de stichting willen we in elk geval voorkomen dat Den Helder in 2020 zonder intocht komt te zitten”, vertelt Marcel Karhof van het Sint Nicolaas Genootschap. Rond de intocht van dit jaar werd bekend dat de ondernemers in de binnenstad twijfelen over de organisatie, omdat er steeds meer bij komt kijken en de organisatie zelf verantwoordelijk kan worden gesteld als dingen onverhoopt misgaan.

De nieuwe stichting wil de intocht overnemen. “Alleen in de binnenstad, want in Julianadorp blijft De Culturele het gewoon doen en dat is prima, daar hebben we goede ervaringen mee.” Als het aan Karhof en zijn bestuursleden ligt blijft het in Den Helder ook een traditionele intocht, dus ‘gewoon’ met zwarte pieten.

Karhof zelf wordt voorzitter van de stichting, secretaris is Geertje Verspuij en penningmeester Yvonne Brinkman. Ook zijn er nog twee algemeen bestuursleden, te weten Ron Ippen en Peter Reenders.

9 REACTIES

 1. De intocht met bruine zwarte pieten……
  Waarom mocht er dit jaar dan geen bruine pietenband meedoen aan de intocht?!

 2. Jammer dat Marcel Karhof (nu al) zijn persoonlijke mening kenbaar maakt mbt intocht Julianadorp, immers ‘zijn daar goede ervaringen mee’. Wie denkt hij wel dat hij is?

  • wat een rare redenatie van u, als iemand geen commentaar ergens over heeft omdat hij er goede ervaringen mee heeft doet hij iets verkeerd?

  • De HOB heeft zelf aangegeven zich te bezinnen op de intocht. De Culturele Julianadorp doet dat niet, als Sint Nicolaas Genootschap is ons grootste belang een intocht van de Sint in 2020 en de jaren daarna. Deze nieuwe stichting wil de HOB ontzorgen door de organisatie in handen te nemen. Uiteraard in samenwerking en voor en door Nieuwediepers die net als wij de traditionele Sint Nicolaas met Zwarte Piet willen behouden.

   Met Sinterlijke groet Marcel Karhof

   • Wat bedoelen Plien en George met hun opmerking? Overigens ben ik voorstander om de traditie voort te zetten. Wel met de kanttekening (als voormalig tv piet) dat er veel is veranderd sinds KOZP is ontstaan. De pieten zijn veel zwarter geworden, de lippenstift is knalrood en de enorme oorbellen zijn over de top. Het proeft als een wederreactie van voorstanders maar is tegelijkertijd uitlokking richting KOZP. Persoonlijk vindt ik de oude traditionele kleuren mooier voor het straatbeeld en minder angstaanjagend voor kinderen. [periode Aart Staartjes, Josti Band, Sesamstraat enz)

 3. Meneer Karhof is bang dat ze misschien volgende keer een andere sint inhuren die wel meegaat met de tijd? Kat in het nauw maakt rare sprongen..

  • de vraag is wel of het het meegaan met de tijd betreft of het het toegeven aan een klein groepje veelal buitenlandse schreeuwers is

  • Bertje, Meneer Karhof zorgt er al jaren voor dat er een Sinterklaas intocht in Den Helder is. Dankzij de prachtige actie van het HOB (zij hadden dit ook netjes op kunnen lossen, en gek genoeg verwacht je dat ook van ondernemers) kwam de intocht voor 2020 in gevaar. Denk hierbij aan het tijdig indienen van veiligheidsplannen etc.
   Dankzij meneer Karhof is de intocht (letterlijk!) gered.

Comments are closed.