Stalker bedreigt ex en voormalige schoonouders met de dood

0

Den Helder – De politie heeft wederom de 38-jarige man aangehouden die eerder ook al werd opgepakt voor stalking. Hij is toen heengezonden en kreeg als restrictie mee dat hij niet binnen een bepaalde afstand van de woning van zijn ex-vriendin of ex-schoonouders mocht komen: een gebiedsgebod.

Zaterdagmiddag kwam hij zijn ex-schoonouders tegen en bedreigde hen met de dood. Dit gebeurde buiten het gebiedsgebod. Later op de dag kreeg de politie een melding dat de man naar zijn ex had gebeld dat hij haar en haar ouders dood zou maken en onderweg naar haar was. Niet veel later troffen agenten hem aan bij de woning van zijn ex, waarbij hij op de ramen aan het slaan was.

De man werd (weer) aangehouden voor bedreiging en het overtreden van het gebiedsgebod en is ingesloten. Hij zit nu nog vast en is gehoord. Hij gaf aan niet te begrijpen waarom hij niet bij zijn ex haar woning mocht komen en ontkende de bedreigingen te hebben geuit, terwijl deze door velen zijn gehoord. De man blijft vast zitten.