Taart voor de jarige KNRM

0

Den Helder – Met alle vrijwilligers van de Helderse KNRM is maandagavond de 195e verjaardag van de KNRM gevierd. Het boothuis was versierd door twee enthousiaste KNRM supporters, Sjoerd Robbert en Robbert Jan, die in een dag met een geweldige rondrit alle KNRM stations op het vasteland hebben bezocht met een versiering, felicitaties en een verrassingscadeau. De taart liet zich goed smaken!

Extra lekkers was er ook dankzij de Kustwacht, die eerder op de dag ook al een taart had gebracht. Secretaris Jouke Spoelstra liet maandag op LOS radio nog weten dat de verstandhouding met de buren erg goed is. Het is niet zo dat de Kustwacht slechts bepaalt wanneer moet worden uitgerukt, maar ze komen ook regelmatig bij elkaar over de vloer om bij te praten.

De maandag is de vaste oefenavond voor de Helderse KNRM, waarop zowel theoretische als praktische informatie wordt uitgewisseld. De hulpdienst werkt met vrijwilligers die binnen tien minuten ter plaatse moeten kunnen zijn voor een uitruk. Dat maakt dat opstappers dus in de buurt van de haven moeten wonen. Net als bij de vrijwillige brandweer hebben ze afspraken met hun werkgever gemaakt, zodat ze bij nood ook daadwerkelijk weg kunnen. De KNRM wordt gefinancierd door donaties.