Tevreden met coalitie en college?

25

Den Helder – Het is rustig in de Helderse politiek. Althans, dat lijkt naar buiten zo te zijn. De coalitie en het college zijn inmiddels al ruim een jaar aan het werk en waar sommige inwoners vorig jaar juli dachten “die halen de kerst niet” zijn er nog geen haarscheuren gesignaleerd. De brede coalitie is nog intact en alle benoemde wethouders zitten nog op hun plek. Rust dus in de lokale politiek en dat is luxe voor Den Helder.

De coalitie gaf, zoals alle coalities dat bij de start doen, aan dat ze ook openstonden voor ideeën van de oppositie en dat ze het vooral samen willen doen. Lukt dat? Krijgt de oppositie ruimte voor eigen plannen, worden die ook gesteund, voelt zij zich serieus genomen? Eerlijk is eerlijk: als we het aan leden van de coalitie vragen is het antwoord positief, als we het de oppositie vragen klinken toch echt wat kritischer geluiden.

En dan het college, dat bestaat uit twee vrouwen en vijf mannen: Tjitske Biersteker (ChristenUnie), Heleen Keur (CDA), Michiel Wouters (Beter voor Den Helder), Remco Duijnker (Seniorenpartij), Pieter Kos (Stadspartij), Kees Visser (VVD) en Peter de Vrij (PvdA). Vooral over Wouters en Duijnker klonken bij de start kritische geluiden, maar ze zijn er nog steeds. En niets duidt er op dat dit spoedig anders zal zijn. Het gaat ook binnen het college dus gewoon rustig voort. De coalitie is tevreden en zolang dat het geval is verandert er ongetwijfeld weinig.

Maar is Den Helder ook zo enthousiast? Zijn de inwoners ruim een jaar later ook nog blij met de daden van coalitie en college? Wat doen ze goed of fout en waarom dan? Laat het eens (liefst in beetje nette woorden) weten in de reacties.

Wat vindt u na ruim een jaar van college en coalitie?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

25 REACTIES

 1. Wat mij stoort is dat dit college incl. het ambtenaren apparaat nog steeds met geld aan het smijten is wat er niet is en Directeuren van Zeestad en Willemsoord regelmatig met plannen komen in de media die niet haalbaar zijn en niemand er een rem op zet en hun terug fluit.

  • Beste Heer Schotman. Heb begrepen dat Willemsoord BV zwarte cijfer schrijft. Dat zij meerjarige leningen hebben die ze nog steeds kunnen aflossen maakt ze niets anders dan de gemiddelde burger die een schuld afbetaald. Dat het een schuld is van ongeveer 17miljoen maakt niets uit, als ze maar aflossen en geen achterstand hebben. Ze moeten gewoon zorgen dat ze inkomsten blijven genereren. Verder is Zeestad geen Willemsoord maar maakt wel plannen die geld kosten uit de stadsvernieuwing pot. U haalt deze zaken steeds door elkaar

   • Ligt er helemaal aan , waar die 17 miljoen schuld van Willemsoord uit bestaat. Waar om, wordt die 17 mil schuld dan niet uit de stads vernieuwings pot afgedaan ? Dat dit niet gebeurd , is een teken , dat die schuld waarschijnlijk bestaat uit “leningen”” of betalingsachterstanden, die niets te maken hebben met stadsvernieuwing. Het is namelijk niet de eerste keer , dat de gemeente financieel moet bijspringen om dit verzopen kalf uit de put te halen.

   • Het kwaad begint al met de constructie vorm van ,,Zeestad,, deze is de democratie onwaardig,totaal ondoorzichtig voor wie dan ook.
    Eig.is de gemeente Den Helder tevens enige opdracht gever.
    De daarop volgende opdrachten/uitvoeringen spelen steevast binnen vaste groep van bedrijven en stichtingen.
    Uiterst kwalijk ruikend proces, hangt voor vele bewoners deze stad een kwalijke geur boven.
    Het handhaven van directie leden bedrijven in welke vorm dan ook gegoten,die stee vast door het gemeente bestuur worden gehandhaafd.
    Waarvan de gemeente ook eigenaar is.
    Ondanks een aantoonbaar volledig mismanagement,waardoor waanzinnige rode cijfers ontstaan,en die klakkeloos door het dagelijks bestuur worden aangevuld.
    Veelal met de kreet win/win situatie,
    verbetering geeist,wordt een periodieke controle ingesteld,enz enz
    Geld van het rijk bestemd voor de soc zwakkere,subsidies van stichtingen met taken om de soc zwakkeren in deze stad een sterkere positie te verschaffen,worden schaamteloos gekort.
    Vragen van een paar kritische raadsleden/worden door betreffende wethouders vaak na maanden beantwoord,met totaal niets betekende zinsverbanden beantwoordt,in een veelvoud van a4 tjes.
    Een dram politiek van vele jaren onder aanvoering van een uiterste partijdige ex burgemeester,die politiek gezien reeds lang geleden met een motie van wantrouwen de laan uit gestuurd had moeten zijn.
    Burgers vele hebben de moed opgegeven om nog hun stem te laten horen aan deze demagogen mogelijk te maken.
    Dit alles is mogelijk gemaakt door het massaal niet nakomen van gemaakte verkiezing beloften,maar wel volop profiteren van het pluche.

  • Eus, Stemmingmakerij! Geen inzicht! Hoe gaat U dan de 17 miljoen schuld van Willemsoord oplossen als het College dat al niet voor elkaar kan krijgen. Natuurlijk ik begrijp het wel de waarheid is moeilijk te verteren en voor iemand (het is een aanname) die bij Zeestad of Willemsoord B.V. werkzaam is en geen probleem heeft om geld over de balk te smijten omdat het toch over de rug van de Helderse bevolking gaat.

  • Gut, die Eus 😀 Vindt U Uw opmerking een zinvolle bijdrage aan dit onderwerp? Kom dan met een mening!

 2. Dit is weer zo,n stemming , laat je hele kennissenkring , familie , partij werk of club een stem uitbrengen en je kan de boel beinvloeden.

 3. Hahaha, het is geen referendum, de invloed van de polls op Den Helder Actueel is gelijk nul.

  • Zelfs een referendum weigeren ze of leggen dat naast zich neer .Deze coalitie , bestaat alleen uit ja knikkers en meelopers met het college. Er is geen oppositie meer. Ze zitten allemaal op schoot van de Drammers. De oppositie, als die er nog is , schrikken zich kapot van de klap van de voorzittershamer en zitten uit angst gelijk boven in de gordijnen.

 4. Ik vind het nog veel te vroeg om, als gewone gemiddelde inwoner, een mening te vormen over deze coalitie. Er zijn zaken in gang gezet en er lopen zaken. Wel valt het me op hoe rustig het is, zelfs hier weet men er niet zoveel van te maken. Wellicht is dat een goed teken?
  Het mag van mij wel eens een tijdje gemoedelijk en eensgezind voortkabbelen. Als het maar in dienst van de inwoners is.

 5. De azijnzeikers , zijn door de verandering bij Den Helder Actueel buitenspel gezet .Zij kunnen hun ei niet meer kwijt.

 6. De ‘coalitie’; het ‘college’ en alle andere ‘politieke ambtsdragers’ hebben het ‘druk’ met al hun ‘nevenfuncties’ in plaats van antwoord te geven op reeds gestelde vragen en het nemen van hun ‘politieke verantwoordelijkheid’.

Comments are closed.