Vier marineschepen samen op reis

0

Den Helder – Onder leiding van Zr. Ms. Rotterdam zijn Zr.Ms. Evertsen, Friesland en Zeeland maandag met een unieke eskaderreis gestart. Het is lang geleden dat vier Nederlandse marineschepen samen op reis gaan en oefeningen uitvoeren.

De Rotterdam start aan fase 4 van het klaarstomen voor inzet op het hoogste niveau, SARC4. De concrete taak van het schip ligt onder een vergrootglas en daarbij wordt er gekeken of de eenheid ‘oefengereed’ is.

Op de Evertsen, Friesland en Zeeland starten 6 officieren hun NAVO vaarpraktijk. Dit is het praktijkonderdeel van de navigatie officier (NAVO) opleiding. Zij leren hier in de praktijk navigeren, manoeuvreren en het coachen en begeleiden van wachtsofficieren. Verschillende oefeningen als gevechtswacht, varen in nauwvaarwater, manoeuvreeroefeningen, ankeren, bevoorraden op zee, schietoefeningen en man over boord oefeningen staan hen te wachten.