Wedstrijd Suns duurt vijftien seconden te lang

0

Den Helder Suns had donderdag een goede kans om de verrassende winst te pakken. In de laatste minuut ging een voorsprong van 67-62 nog verloren. Zeeuw & Zeeuw Feyenoord kwam op gelijke hoogte en pakte in de verlenging alsnog de zege: 72-79.

De Suns probeerden de huid zo duur mogelijk te verkopen tegen de huidige nummer twee uit Rotterdam, die overigens zonder de zieke Jeroen van der List (Ex Den Helder Kings) aantraden, maar moesten toegeven in de laatste seconden van de reguliere speeltijd, toen Coen Stolk namens de bezoekers een verlening uit het vuur sleepte.

Dat de teams deze wedstrijd aan elkaar gewaagd waren bleek wel uit de 11-11 stand na het eerste kwart. Er werd van beide kanten flink verdedigd. In kwart twee, en dus bij rust, was het verschil nog steeds miniem, echter in het voordeel van Rotterdam: 25-26. Na de thee wisten de bezoeker heel even afstand te nemen van de Suns: 33-42, maar de Helderse basketballers kwamen goed terug door scores van Boyd van de Vuurst de Vries en Micheal Miller.

Afstand
In het vierde en laatste kwart was het de Suns dat afstand nam. Met een 14-0 run werd het 62-51 en op dat moment schoot Van de Vuurst de Vries een driepunter raak. Op dat moment was er nog vijf minuten te spelen. Feyenoord knokte zich terug aan de hand van Keyshawn Woods tot 66-62. Met nog 23 seconden op de klok mocht Nino Gorrisen aanleggen voor twee vrije worpen. Quintin Snijder bracht de Rottendammers vervolgens, met een driepunter, op twee punten: 67-65. Miller leed daarna, in de hectische slotfase, balverlies namens de Suns en Stolk bracht vijf seconden voor het einde het duel in evenwicht: 67-67. Dat was ook de eindstand.

Een verlening was alles wat restte in wat een ‘stuntje’ van de Den Helder Suns had moeten worden. Bij 70-72 kwamen de Suns op achterstand. Met nog ruim twee minuten in de verlenging waren twee benutte vrije worpen het laatste wapenfeit van Den Helder en konden de bezoekers met een vervroegd Sinterklaascadeau in de bus (de wedstrijd zou aanvankelijk op 5 december gespeeld worden), terug naar Rotterdam.

Topscorers:
Den Helder: Van de Vuurst de Vries 18, Brussen 16
Rotterdam: Woods 23, Brandwijk 15