Wedstrijdzwemmers MSV Zeemacht blijven vijfde

0

Den Helder ā€“ Het tweede deel van de Nationale Zwemcompetitie van de KNZB werd afgelopen weekeinde gezwommen. Na het eerste deel stond MSV Zeemacht, uitkomende in de landelijke B-klasse, net boven de degradatiestreep op plaats vijf. De tweede ronde stond dan ook in het teken om genoeg punten te scoren om deze positie te handhaven.

Mede door een fors aantal zieken en afmeldingen werd dat vooraf als een zware opgave gezien. Dat werd gecompenseerd door de 35 persoonlijke records die werden gezwommen. Verder zwom Christoph Smit de NJJK limiet op de 200 meter wisselslag.

Op de 100 meter vrije slag waren er persoonlijke records voor Valerie Bais, Danny van Geffen, Pascale Goed, Mike Kloth, Collin Schouten en Christoph Smit. Ook op rugslag veel persoonlijke records: op de 100 meter voor Jelte en Jildau Boonstra, Hiba Essataa en Romee Smit en op de 200 meter voor Collin Schouten en Jip Duursema. Op de 200 wissel zwommen onder andere Bianca Groot, Marco van der Wulp, Lieke Schuil en Chaya Bremer persoonlijke records.

In de voorlopige tussenstand staat de ploeg van MSV Zeemacht nu nog steeds net boven de degradatiestreep op plaats vijf, maar de onderste ploegen zijn wel dichter bij elkaar gekropen. De competitie wordt in januari weer vervolgd.