Wijnactie Helderse Lions voor Hospice

3

Den Helder – De LionsClub Den Helder houdt een speciale wijnactie voor het Hospice. De opbrengst van de te verkopen wijn komt volledig ten goede aan het Hospice Den Helder.

Een hospice is een plaats waar specifiek voor de allerlaatste levensfase liefdevolle zorg wordt verleend. Het hebben van een hospice getuigt van de beschaving van de lokale gemeenschap. Dat vonden Anita Hoedjes en Henk Prins en al in 2003 namen zij het initiatief om Den Helder te verrijken met een hospice. En in 2005 was het zover, de eerste gasten konden worden verwelkomd.

Geraakt door de gedrevenheid van de initiatiefnemers heeft LionsClub Den Helder die aanzet omarmd. De eerste actie werd gevoerd om een verpleegbed te kunnen schenken, verder nam de club in de beginjaren de gas-, water- en lichtrekening op zich. De laatste grote actie voor het hospice, een regionaal galafeest met een opbrengst van €10.000.- dateert al weer van enkele jaren geleden.

Het wordt dus weer tijd dat de LionsClub Den Helder een actie gaat starten met als goed doel het Hospice in den Helder. De club doet dit mede als ode aan de meer dan honderd vrijwilligers. Zij hebben onder de bezielende leiding van het duo Anita en Janetta velen een laagdrempelig, warm, waardig, zorgzaam en liefderijk levensafscheid geboden. Zij veranderden de aanvankelijke argwaan in een begrip met een ijzersterke reputatie.

Kwaliteitswijn
Met de feestdagen in zicht start de Lionsclub een wijnactie met goede kwaliteitswijnen voor ieder budget. Van iedere doos wijn die de Lions Club den Helder verkoopt gaat de volledige opbrengst naar Zorg aan Zee, de naam waaronder het hospice door het leven gaat.

Benieuwd welke wijnen de LionsClub te bieden heeft? Op de Facebookpagina van de LionsClub Den Helder staat meer informatie, of stuur een mail naar wijnaktie@lionsdenhelder.nl. In reactie wordt dan het bestelformulier en een zeer uitgebreide omschrijving van de prachtige keuze in kwaliteitswijnen toegestuurd. Uiteraard worden de wijnen thuis afgeleverd. Proost!

3 REACTIES

  1. voor de duidelijkheid is het het goed te vermelden dat de initiatiefnemers betaald worden en dit niet vrijwillig doen.

  2. Het hospice, dat overigens nu Zorg aan Zee heet, heeft de steun of donatie van wie dan ook helemaal niet nodig.
    Het resultaat over 2018 is groter dan het bedrag aan donaties over dat jaar.
    Dus als de rotary zo nodig toch hun centen aan een goed doel willen geven, is de stichting ter voorkoming van alcoholmisbruik een mooi doel.
    Maar dan kunnen ze beter oliebollen. gaan verkopen want alccohol maakt meer kapot dan je lief is.

Comments are closed.