Zr.Ms. Groningen onderschept opnieuw drugs

5

Den Helder – Het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Groningen heeft voor de derde keer in korte tijd een drugstransport onderschept. Het stationsschip in het Caribisch gebied wist op 3 november 2019 een zogenaamde go-fast te stoppen in de Caribische zee, zo meldt Defensie maandag.

Een patrouillevliegtuig van de Kustwacht Caribisch Gebied ontdekte de go-fast op een bekende smokkelroute. Zr.Ms. Groningen heeft vervolgens de NH-90 helikopter ingezet om meer informatie te verzamelen. Op het moment dat de NH90 de go-fast in het vizier kreeg, probeerde de bemanning van de go-fast de lading over boord te gooien. De Groningen heeft hierop haar snelle FRISC-rubberboten gelanceerd met aan boord een gecombineerd team van de US Coast Guard en het Korps Mariniers. Zij hebben de opvarenden van de go-fast vastgehouden en over boord gegooide pakketten drugs uit het water gehaald.

De verdachten en de drugs zijn op een later moment overgedragen aan het Amerikaanse kustwachtschip Robert Yered voor vervolging in de Verenigde Staten. Naar schatting is er met de actie 350 kilogram drugs gemoeid.

Zr.Ms. Groningen is sinds april 2019 als stationsschip Caribisch gebied actief in de regio en combineert drugsbestrijdingsoperaties met het ondersteunen van de Kustwacht Caribisch gebied. In oktober wist het schip ook al twee keer een drugstransport te onderscheppen.

5 REACTIES

  1. dacht dat de Caribische zee ten westen van ons kikkerlandje lag maar als ik de foto zo zie dan moet deze ten oosten van ons over de zeeën varen……

Comments are closed.