Zwembadbassins tijdelijk gesloten voor herstelwerk

5

Den Helder – Het zwembad is in december twee weken gesloten voor recreatief gebruik. Dat is nodig voor herstelwerk aan de bassins.

In de periode van zondag 8 december tot en met 27 december 2019 zijn het recreatiebassin en het uitzwembassin gesloten vanwege herstelwerkzaamheden. Het trainingsbassin en het buitenbassin zijn dan nog wel de gehele dag geopend. Vanaf zondag 15 december tot en met 27 december 2019 is het zwembad in het geheel gesloten voor recreatief gebruik.

De werkzaamheden zijn nodig bij de vier baden. Daar loopt water over de rand naar een filtersysteem en gelijktijdig wordt het water vanuit een buffer aangevoerd. Bij de bouw van het zwembad zijn echter fouten gemaakt met de afdichting, waardoor het nu noodzakelijk is zowel bij de buffers als goten een nieuwe coating aan te brengen.

Wie betaalt?
Er is nog steeds gesteggel over wie nu eigenlijk verantwoordelijk is voor de gemaakte fouten en dus ook over wie het moet betalen. Mogelijk komt daar zelfs nog een rechtszaak over.

Het zwembad moet dus tijdelijk dicht en dat betekend inkomstenderving. In de contracten met de gemeente staat dat als het zwembad dicht moet voor onderhoud, de inkomstenderving voor rekening van het zwembad zelf is. De zwembaddirectie is echter van mening dat hier natuurlijk geen sprake is van regulier onderhoud, maar dat het te maken heeft met fouten tijdens de bouw. Ook hier is dus de vraag: wie betaalt?

5 REACTIES

  1. Geld genoeg toch ??? Onze wethouder afdeling snoepgeld, heeft vast nog wel ergens een potje, of een stukkie grond wat hij in geld om kan zetten. Of….. , 3,5 miljoen voor een betonnen wip op de dijk ? kan ook in een goed functionerend zwembad gestoken worden.

  2. het is en blijft net een soort donald duck dit b&w college met de vorige erbij,
    je leest van plaatje naar plaatje.
    nog even hoeft het stadhuis op de kerkgracht ook niet meer,wordt het gerechtsgebouw in alkmaar.
    is nog goedkoper,vanwege uitsparing reiskosten.

  3. Lees nu een financieel gesteggel tussen Zwembad en Gemeente. Maar hoe zit het met het gesteggel Gemeente en de bouwers Tuin/vd Wal?? Daar is het muisstil over. Of wordt dat verrekend in de aanneemsom m.b.t. het nieuw te bouwen Stadhuis??

Comments are closed.