Aangereden vrouw aan verwondingen overleden

6

Den Helder – De vrouw die donderdag zwaargewond raakte na een botsing met een auto op de Texelstroomlaan in Den Helder, is overleden aan haar verwondingen. Het gaat om een 86-jarige Helderse. Dat meldt de politie vrijdag.

De 52-jarige bestuurder, ook afkomstig uit Den Helder, is aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De Verkeers Ongevallen Analyse heeft een onderzoek ingesteld.

De vrouw wilde rond 16.45 uur een zebrapad oversteken, toen ze werd geschept door een auto. Ze raakte hierbij ernstig gewond. Een traumahelikopter werd opgeroepen, maar het slachtoffer werd uiteindelijk per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar is ze aan haar verwondingen overleden.

6 REACTIES

  1. Diep bedroevend. Sterkte voor de nabestaanden. Levensgevaarlijk zebrapad met valse scheinveiligheid. Vanaf welke kant de automobilist komt..op weg naar de rotonde , van de rotonde af..je kunt weer lekker harder op de rechte stukken. Ik hou daar regelmatig jongere kinderen tegen omdat een auto hard aankomt en duidelijk niet op tijd kan stoppen. Ze zien je niet, zitten te kleppen en o ja…zebrapadje.
    Overigens geldt het te harde rijden over de hele texelstroomlaan..ik ben benieuwd wanneer het moment komt dat de instanties wakker worden en bedenken dat je met de komende werkzaamheden ( nieuw asfalt volgende week) ook wat snelheidsbeperkingen op bepaalde plekken neerzet. Scheelt dronken Polen die gevels rammen en het verdriet door verlies van mens en dier.
    Sterkte voor de nabestaanden

  2. Verschrikkelijk. Ze rijden daar als gekken. Zelf daar ook recent snel terug gegaan op de stoep om een aanrijding te voorkomen.Helaas is de verlichting bij de oversteek te laat gerepareerd. Heel veel sterkte voor de familie.

  3. Ben je 86 jaar en steek je netjes over op een zebrapad. Verschrikkelijk! Heel veel kracht toegewenst aan de familie van deze vrouw.

Comments are closed.