CDA Den Helder naar Den Haag voor stemming verdubbeling N9

10

Den Helder – De Tweede Kamer stemt vanmiddag (dinsdag 3 december) rond de klok van 15.00 uur over de verdubbeling van de N9. Deze stemming vindt plaats naar aanleiding van een motie, ingediend door Tweede Kamerlid De Pater van het CDA. Voor lokale raadsleden een dermate belangrijk besluit, dat zij richting Den Haag trekken.

Fractievoorzitter Harmen Krul: ‘’We gaan heen om het belang van Den Helder te vertegenwoordigen en hopelijk het laatste zetje te geven. Het is voor onze regio ontzettend lastig om op de landelijke agenda te komen. Op de eerste, tweede en derde plaats komt vaak de randstad. We zijn enorm verheugd dat het met een lokaal regionale inspanning van CDA-fracties gelukt is dit naar de kamer te brengen.”

Dat de minister het voorstel met een positief advies heeft voorzien is volgens de lokale politici geen reden om achterover te leunen. ‘’Het is eerder gebeurd dat voorstellen het toch niet halen, ondanks dat positief advies. Ook in Den Haag kan geld maar één keer uitgegeven worden. Als andere Kamerleden uit andere regio’s de pijlen liever op hun regio mikken kan het zomaar een andere kant opgaan. We zullen er (lees: Kamerleden) meerdere spreken en ons hard maken voor Den Helder.”

Veiligheid
De verdubbeling van de N9 is niet de enige boodschap die het CDA meeneemt richting de Tweede Kamer. “Voor de N9 moet een structurele veiligheidsoplossing komen. Enerzijds door het gedrag van bestuurders ontstaan er veel ongelukken, maar dat komt deels door de te smalle weg. Echter zetten wij voor de bereikbaarheidsoplossing in op de N77. Door Hollands Kroon. Ook dit zullen wij meegeven”, aldus de jonge fractievoorzitter.

10 REACTIES

  • Kansloos is het zeker niet. Daarnet vernomen , dat er voor gestemd is . Dus dit zullen we tot in lengte van dagen van het CDA moeten aanhoren. Zeker tot aan de verkiezingen.

 1. Een 4-baansweg zou een opsteker zijn voor de gehele regio kop van Noord-Holland. Het feit dat een delegatie van het CDA vanmiddag aanwezig is in Den Haag om, indien mogelijk, nog wat kamerleden positief te (laten) stemmen is puur politiek.
  Mocht het daadwerkelijk lukken om de stemming in ons voordeel te laten uitvallen is de race nog lang niet gelopen. Er zullen vele moties en bezwaren komen van direct omwonenden die danwel moeten worden uitgekocht danwel andere bezwaren hebben om dit niet te laten doorgaan.
  Als we kijken naar het economisch belang van dit plan is denk ik iedereen het ermee eens dat dit een positieve stimulans is voor een ieder die hier woont.
  Voor frdrk: de verkiezingen zijn weer op 16 maart 2022. Kortom, geen enkel belang om nu goede sier te maken bij potentiele kiezers.
  Voor doemdenker Henk: Kansloos is het zeker niet. De MRA heeft al eerder aangegeven dat er een grotere spreiding moet komen voor wat betreft vestiging van bedrijf en persoon. Hierbij is nadrukkelijk de kop van Noord Holland genoemd als alternatief.
  Laten we daarom hopen dat Den Haag hierin meegaat en de spreiding begrijpt en omarmt.

  Daan

 2. ja al die rijken Yuppen uit de randstad ..die na hun 2 de huis op texel moeten willen een knappen weg tyd is geld

 3. Beter is de verbinding naar de A7 te verbeteren.Met Alkmaar hoeft je geen betere verbinding, die stad wil alleen maar Den Helder leegzuigen(denk aan alle nutsvoorzieningen), waarom zouden wij nog op hun rondweg moeten .
  Als je snel in Alkmaar kan zijn, loopt het ziekenhuis gevaar(aanrijdtijd <45min) en allerlei andere voorzieningen mogelijkerwijs.
  In Amsterdam wordt je naar Den Helder geleid via de A7, dit traject moeten we verbeteren.
  We hoeven niets van Schagen of Alkmaar te verwachten, die kunnen heel goed voor zichzelf opkomen
  en zijn niet loyaal naar ons toe.

 4. MOTIE VAN DE LEDEN DE PATER-POSTMA EN REMCO DIJKSTRA
  Voorgesteld tijdens het Notaoverleg van 25 november 2019
  De Kamer,
  gehoord de beraadslaging,
  constaterende dat op de rijksweg N9 Den Helder-Alkmaar met regelmaat
  zware ongevallen zijn – in de afgelopen twaalf maanden waren er achttien
  incidenten met hierbij één dodelijk afloop;
  overwegende dat Veilig Verkeer Nederland heeft aangegeven dat
  onderzoek van belang is naar de aanhoudende ongevallen op de N9;
  verzoekt de regering, een onderzoek te doen naar de aanhoudende
  ongevallen op de N9 en hierbij te bezien op welke wijze er infrastructurele
  maatregelen genomen kunnen worden die ervoor zorgen dat de kans op
  ongelukken op de N9 afneemt,
  en gaat over tot de orde van de dag.

  Nu staat hier werkelijk niets over verbreding dus leuk zo’n positief verhaal maar niet geheel de waarheid helaas CDA.

Comments are closed.