Debuutroman voor Helderse Anita

0

Den Helder – Onder het pseudoniem Margareth Wolf heeft de Helderse Anita van der Wolf haar eerste boek geschreven. In dit debuut, dat de titel “In de handen van een crimineel” heeft gekregen, weet ze de spanning prima op te bouwen om tot een verrassend plot te komen. Vrijdag werd het boek gepresenteerd. Dat gebeurde bij de Primera in winkelcentrum de Riepel in Julianadorp.

Haar werk met vluchtelingen, drugsverslaafden en verstandelijk gehandicapten heeft haar gevormd tot wie ze nu is en heeft bijgedragen aan het kunnen beschrijven van situaties in een kliniek en vormen van therapie. Het boek goed over Tina, haar veilige leventje wordt een ware nachtmerrie wanneer zij in een korte periode haar man en beide ouders verliest. Tot overmaat van ramp verliest ze ook nog haar baan, omdat ze het werken niet meer op kan brengen. Via een vlucht in social media komt ze in contact met iemand die ze vertrouwt. Dit heeft ze verkeerd ingeschat: het blijkt een crimineel te zijn die vrouwen verslaafd maakt aan harddrugs en ze daarna voor hem laat werken. Ze ontsnapt en kickt af, maar dan wordt ze vanuit de kliniek ontvoerd en begint het spelletje weer opnieuw.

“Ik heb er in totaal drie jaar over gedaan”, vertelt Anita. “Ik heb in die periode ook een tijdje even niet geschreven, omdat mijn gezondheid dat niet toeliet. Vorig jaar was het klaar en heb ik het manuscript opgestuurd naar een uitgever. Tot mijn grote verbazing kreeg ik nog geen twee dagen later een mail dat ze mijn verhaal wel zagen zitten.” Het boek is uiteraard verkrijgbaar bij Primera, maar ook via Bol.com, Bruna.nl en Libris.