Den Helder scoort qua geld goed in de Postcodeloterij

2

Den Helder – Wie in de Postcodeloterij wat wil winnen, kan het beste naar Texel verhuizen. In de regio Kop van Noord-Holland is dat de gemeente waar de meeste prijzen (in aantallen) per duizend inwoners vallen. Dit blijkt uit onderzoek van het Centrum voor Geldzaken.

Op Texel vallen gemiddeld 73 prijzen per duizend inwoners. In Den Helder ligt dit aantal op 51, in Hollands Kroon op 48 en in Schagen 52 (alles afgerond naar boven).

Qua gewonnen prijzengeld per duizend inwoners scoort Den Helder echter het beste in de regio. Het totaalbedrag ligt (gemiddeld) op 21.211,29 euro. Op Texel is dit 1.936,91 en in Hollands Kroon 1.255,70 euro. Per duizend inwoners in Schagen is gemiddeld 3.454,85 euro uitgekeerd. Het gaat, zowel bij aantal gewonnen prijzen als bij de gewonnen geldprijzen, om onderzoek dat keek naar de laatste vijf jaar.

2 REACTIES

Comments are closed.