Directeur Veiligheidsregio vertrekt

0

Regio – Directeur en brandweercommandant Steven van de Looij verlaat op 1 februari 2020 de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Hij stapt over naar veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland en wordt daar lid van de korpsleiding van de brandweer en het MT van veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland.

Van de Looij: “Met heel veel genoegen kijk ik terug op 9,5 jaar werken bij Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Ik ben enorm dankbaar voor het vertrouwen van alle vrijwilligers, medewerkers en bestuurders. Natuurlijk bedank ik ook mijn mededirecteur Martin Smeekes voor zijn vertrouwen tijdens alle jaren van samenwerking. In Amsterdam ga ik aan de slag met zowel de kansen als de bedreigingen van digitalisering en informatietechnologie. Voor Amsterdam-Amstelland word ik hun eerste Chief Information & Innovation Officer (CIO). Voor mij is dit een geweldige kans om mijn twee passies brandweer & ICT te combineren met werken in Amsterdam-Amstelland. Hiernaast zal ik de rol van Commandant van Dienst vervullen in de crisisorganisatie.”

Op verzoek van burgemeester Piet Bruinooge, voorzitter van de veiligheidsregio, kijkt de organisatie de komende tijd naar een zorgvuldige overdracht van de lopende zaken. Daarnaast maakt de veiligheidsregio een voorstel voor het bestuur van de veiligheidsregio over de noodzakelijke vervolgstappen. Natuurlijk volgt nog een officieel afscheidsmoment. “Ik zal de mensen van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord gaan missen en hoop binnenkort nog persoonlijk afscheid van jullie te kunnen nemen”, aldus Van de Looij.