Fietsers bekeurd bij verlichtingscontrole

5

Den Helder – De politie heeft dinsdag op meerdere locaties in Den Helder en Julianadorp gecontroleerd op deugdelijke fietsverlichting. In totaal veertien fietsers werden bekeurd, omdat ze zonder verlichting reden. De meeste fietsers die werden gecontroleerd, met name scholieren, hadden hun verlichting in orde.

Fietsen zonder licht is levensgevaarlijk. De meeste slachtoffers van ernstige, zelfs dodelijke, verkeersongevallen zijn fietsende jongeren tussen de 10 en 14 jaar.

“Zorg dus dat je verlichting in orde is en dat je opvalt in het verkeer!”, aldus het gratis advies van de politie.

5 REACTIES

 1. prima, mogen van mij vaak dit soort acties houden,
  hier is ook een zeer belangrijke taak weggelegd voor de ouders / opvoeders…..
  je laat je kroost toch niet met ondeugdelijke verlichting de straat op gaan??

  • RB
   Prima dat ze dat doen niks mis mee. Hoeveel auto’s laten ze wel niet door rijden waarvan de verlichting ook niet goed werkt. Of is het te veel papier werk om een auto op de bon te slingeren. Een bon voor een kapotte koplamp van je auto is meer dan een fietser.

   • stukje gevaarzetting Richard, niet alles draait om geld
    .
    uit het bericht “Fietsen zonder licht is levensgevaarlijk. De meeste slachtoffers van ernstige, zelfs dodelijke, verkeersongevallen zijn fietsende jongeren tussen de 10 en 14 jaar.”

 2. Prima zaak. Graag zou ik ook zien dat ze vaker automobilisten bekeuren voor het voeren van die mega irritante mistlampen voor. Dat snappen zoveel mensen niet…

 3. geef die koters maar een dikke prent,je ziet ze amper en de veiligheidsjeasjes verplicht invoeren,althans ik doe deze wel om,de jeugd is laks en heeft meer oog voor zn mobieltje,en nu de automobilist nog want die rijden ook soms mer slechte verlichting.

Comments are closed.