Filmon Tesfu winnaar Runnersworld Hoorn Crosscircuit

0

Den Helder – Tijdens de laatste wedstrijd van het crosscircuit in Spierdijk deden de Sportlustatleten uit Den Helder goede zaken in het eindklassement van het Runnersworld Hoorn crosscircuit.

Het parcours was zwaar na de regen van de afgelopen dagen, maar dat hield de deelnemers niet tegen. Bij de Heren Senioren was het opnieuw Filmon Tesfu die, na de winst vorige week in Den Helder, opnieuw met de overwinning aan de haal ging op de 8 kilometer. Hij liep een aantal kilometers in een groepje met onder andere Tom Hoogeboom en Michiel de Ruiter.

Met ingang van de laatste drie kilometer versnelde Filmon en won in een tijd van 28.35 overtuigend. Met dit resultaat werd hij ook overall winnaar van het klassement. Elke cross waar hij aan de start stond kwam hij met de winst thuis. Op dezelfde afstand liep Ton van de Meche in de categorie 65 jaar naar een tweede plaats met een tijd van 38.58 en werd in het eindklassement ook tweede bij de heren 65 jaar.

Dames
Bij de dames werd, in tegenstelling van de andere crossen, samen gelopen met de heren en werd Lucienne Groenendijk tweede bij de dames 50 jaar. Audrey Breur werd derde in het dagklassement en in het eindklassement van het crosscircuit eindigde Breur op de tweede plaats in haar leeftijdscategorie V50.

De junioren meisjes van Sportlust, Vere Tavernier en Zola Assorgia liepen de laatste cross een afstand van 4 kilometer. Tavernier eindigde in een tijd van 18.38 op de eerste plaats in de leeftijdscategorie 16 t/m 19 jaar. Assorgia werd tweede in dezelfde categorie en ook werd zij tweede in de eindranking.