Financiële zekerheid voor vijf cultuur- en natuurorganisaties

1

Den Helder – De gemeente heeft met de Helderse Vallei, Kopgroep Bibliotheken, het Reddingmuseum, theater de Kampanje en Triade voor meerdere jaren subsidiecontracten afgesloten. Daarmee hebben de organisaties voorlopig zekerheid over de te ontvangen bijdrage.

Afgelopen maandag werd aandacht besteed aan het afsluiten van een budgetovereenkomst tussen deze vijf cultuur-/natuurorganisaties en de gemeente Den Helder. Hiermee kunnen de organisaties de komende jaren weer vooruit met de aan hen toegekende subsidie en de bijbehorende inhoudelijke afspraken. Wethouder Heleen Keur wilde dit niet ongemerkt voorbij laten gaan en nodigde de directeuren van de cultuurorganisaties uit in School 7.

Wethouder Keur: “Cultuur verrijkt je leven. Denk aan een mooie expositie van kunst, een grappige voorstelling of een mooi museum. Daarbij helpt het onze inwoners, van jong tot oud, dingen te blijven leren en creatief te denken. De toegekende subsidie stelt de organisaties in staat om een breed aanbod mogelijk te maken op het gebied van cultuur, erfgoed, natuur, milieu, energie en toerisme. Waar iedereen van kan genieten.”

Cultureel erfgoed
Door de inzet van deze subsidiepartners op cultuur(historie) maken de inwoners van Den Helder kennis met cultuur en kan iedereen meedoen met het aanbod van cultuur- en natuuractiviteiten. Ook is zo de zorg voor het behoud en de ontwikkeling van het Helders cultureel erfgoed gewaarborgd. Hierdoor kunnen zoveel mogelijk mensen daarvan blijven genieten. Ook op de langere termijn. Daarnaast ontstaat een duurzame(re) omgang met de natuur in en om de stad, door het bieden van educatie, inspiratie en beleving voor bewoners, bezoekers en bedrijven, waarbij Den Helder het culturele hart van de regio vormt.

1 REACTIE

  1. Echt hele mooie woorden van U mevr Keur,vooral een mooi museum,waar U als deel genoot vorig college
    ook al achter heeft gestaan.
    Zal bij dhr Scholte wel zeer goed over gekomen zijn.
    Indien hij er kennis van genomen heeft.

Comments are closed.