Grote drukte bij WinterDromen

0

Den Helder – Winterdromen in De Kampanje werd zondag weer goed bezocht. De in de zomer ontstane formule (Zomerdromen) blijkt ook prima van toepassing op de winterse variant.

Als een formule goed werkt in de zomer, dan moet het ook in de winter werken. Met die gedachte wordt nu al een aantal jaren de multifunctionele Stadshal van de Kampanje omgetoverd in een grote kerstmarkt. Ook hier zijn standjes te vinden met de brocante waren, maar het accent ligt duidelijk op de aankomende feestdagen. Zo kunnen de bezoekers kerstkaarten, versieringen, verlichting en diverse versnaperingen aanschaffen.

Ook voor de inwendige mens was natuurlijk uitgebreid aandacht. Op het Foodplein was een grote keuze te maken aan hapjes en drankjes. Zo verzorgde restaurant Stoom warme chocolademelk, glühwein, apfelstrudel en snert. Op elk Helders evenement is natuurlijk ook de koffiewagen van Bom Dia te vinden. Voor wat lekkers bij de koffie was het echtpaar Dunselman met de eigen foodtruck neergestreken.

Muziek
Vaste gast is ook Slager Robin Duijzer die altijd veel belangstelling krijgt voor zijn rauwe ham. Jolanda van de Latis snoepwinkel stond al voor de vierde keer op de markt met haar Belgische Spekken, Oudhollands en gewone snoep. Het podium van de Stadshal was het platform waar lokale muzikanten het publiek trakteerden op muziek en zang. Gerrit Klasbeek zong met gitaarbegeleiding van Patrick Pinchetti een aantal nummers en sloot af met “Laat me” van Ramses Shaffy, omdat het tien jaar terug was dat deze artiest overleed.

Op het zelfde podium werd ook een modeshow gehouden. Vrouwelijke modellen van Nameless en mannelijke modellen van Nijpels mannenmode showden hoe we de komende feestdagen er weer gelikt uit kunnen zien. Kim Smit van de Kampanje was niet alleen de presentatrice, maar ook een van de modellen die de damesmode showde. Aan het eind van de show werd Claudia Swart van Nameless naar voren gehaald, omdat ze jarig was en 50 kaarsjes mocht uitblazen.

Wandelende kerstboom
De Helderse Rotary club is ook een van de vaste standhouders, waarbij ze de gelegenheid ten baat nemen om weer geld in te zamelen voor goede doelen. Op de markt liepen ijskoninginnen op stelten en een wandelende kerstboom, waarmee de kinderen maar al te graag op de foto gingen. In de Key Keg zaal werden door Rik Niks demonstraties en workshops gehouden voor de liefhebbers van streetdance.

Dat het evenement veel bezoekers trok was wel te zien aan de hoeveelheid auto’s die op Willemsoord een plekje zochten. Zes vrijwilligers regelden de verkeersstromen op het terrein. Ook dit evenement toont weer aan dat het in Den Helder, zomer en winter, goed toeven is.