Kleine aardbeving onder de Noordzee

3

In de bodem onder de Noordzee is een aardbeving geweest. Die had een kracht van 2,8. Het epicentrum lag ongeveer 40 kilometer ten westen van Den Helder en Texel. De beving wordt veroorzaakt door gas- of zoutwinning, meldt het KNMI.

De beving was afgelopen nacht, rond middernacht. Aardbevingsdeskundigen van het KNMI ontdekten de beving maandagochtend toen ze nachtelijke metingen bekeken. Volgens het weerinstituut is zo’n trilling aan land niet te voelen.

De zwaarste aardbeving ooit in Nederland was in 1992 bij Roermond. Die had een kracht van 5,8. De zwaarste gasaardbeving in Groningen gebeurde in 2012 bij het dorp Huizinge, met een kracht van 3,6.

3 REACTIES

  1. zoutwinning op de Noordzee?
    .
    code rood code rood, lijkt mij weer een bangmaak bericht of de zout prijs zal wel omhoog moeten en worden we straks gedwongen om zoutloos te eten, net als dat we langzaam gedwongen worden om vegetarisch te gaan eten etc etc

  2. Je wordt helemaal niet gedwongen om vegetarisch te eten. Maar had wel een goed idee geweest ja. Vlees is tegenwoordig niet echt meer nodig behalve dat het lekker is kunnen we onze vitamines etc. Uit andere bronnen halen.

Comments are closed.