Minicursus Tuinvogels herkennen

0

Den Helder – De KNNV afdeling Alkmaar-Den Helder organiseert op zaterdag 11 januari 2020 een minicursus Tuinvogels herkennen, onder leiding van Klaas Bart en Marinco Lefevere, bij De Helderse Vallei.

Welke vogels zijn er te zien in de tuin? Het verschil tussen de mus en de merel kennen de meeste mensen misschien wel, maar hoe onderscheid je een pimpelmees en een koolmees? En zit er nou een huismus of een heggenmus op de voedertafel?

In samenwerking met Vogelbescherming Nederland geeft de KNNV op 11 januari tussen 10.00 en 15.00 uur een minicursus tuinvogels herkennen, waardoor deelnemers in één dag tuinvogels leren herkennen én ontdekken hoe ze deze vogels in hun tuin krijgen. In de ochtend wordt een presentatie gegeven over tuinvogels en in de middag volgt een excursie rondom De Helderse Vallei om direct te oefenen met het herkennen van de vogels.

Na deze minicursus kunnen deelnemers succesvol meedoen met de Nationale Tuinvogeltelling in het weekend van 24, 25 en 26 januari 2020. De cursus is geschikt voor volwassenen en deelname is gratis. Deelnemers dienen zelf lunch mee te brengen. Aanmelden kan via 0223 612 555 of www.deheldersevallei.nl/agenda.