Mogelijk nachtelijk parkeerverbod op Willemsoord voor campers

5

Den Helder – Er komt mogelijk een verbod voor campers om tijdens de nachtelijke uren te parkeren op Willemsoord. Het college ziet daar mogelijkheden toe en het moet dan de overlast van campers, die regelmatig ‘wildparkeren’ terugdringen.

De gemeenteraad droeg het college onlangs op zorg te dragen voor naleving van de regels ten aanzien van campers op Willemsoord. Bijvoorbeeld dat er hooguit veertig campers tegelijk mogen staan. In de praktijk blijkt het lastig op drukke momenten campers te weigeren. De toeristen laten zich niet zomaar wegsturen en parkeren dan op de parkeerplaatsen grenzend aan de camperplaats. Vervolgens wordt er zonder daarvoor te betalen gebruik gemaakt van de (electriciteits) voorzieningen van de camperplaats. “De politie kan hier niet handhavend optreden, omdat parkeren is toegestaan”, aldus het college in een brief aan de gemeenteraad.

“Op dit moment is het niet mogelijk campers die overnachten op het parkeerterrein een boete op te leggen, omdat het moeilijk is vast te stellen wanneer een camper alleen parkeert of ook kampeert. Een oplossing hiervoor kan zijn om parkeren in de nachtelijke uren te verbieden. Hiervoor moet dan een verkeersbesluit worden genomen. Andere genoemde suggesties voor oplossingen zijn het invoeren van een reserveringssysteem voor camperplaatsen en het op piekmomenten bieden van tijdelijke extra ruimte voor campers.”

Parkeerverbod
Het college zegt mogelijkheden te zien in het invoeren van een parkeerverbod voor campers in de nachtelijke uren op heel Willemsoord. “Volgende maand bespreken wij dit bestuurlijk met de exploitant en met Willemsoord BV. Een verkeersbesluit tot het instellen van het parkeerverbod kan in het eerste kwartaal van 2020 worden genomen.” Het college benadrukt in de brief aan de raad wel dat de vraag naar camperplaatsen groter is dan het aanbod en bovendien nog steeds toeneemt.

5 REACTIES

 1. kijk…… daar worden de eersten al weggejaagd van het heilige beton van zeestad.
  het gemeentehuisje moet natuurlijk niet uit kijken op een camping.
  stel je voor dat je iets doet voor je gasten. de zeestadmafia ziet weer een mooie manier om volk weg te jagen of een dikke boete aan te smeren.
  snap de naam “wilemsoord” ook niet meer…. “zeestad” klopt beter.
  (of breng ik die graaiers nu op een idee) oops

 2. De meeste gemeenten zouden blij zijn met belangstelling van toeristen en scheppen daar de ruimte voor. Waarom verbieden? Wat is nu eigenlijk het probleem? Zoek naar een goede oplossing…

 3. Blij zijn? Dat heet gewoon een camping hoor, hebben we er genoeg van… dit is gewoon je camper neer pleuren, wild kamperen is nou eenmaal niet toegestaan in NL. Kan je wel weer zeestad mafia gaan roepen, maar dat slaat gewoon weer nergens op.

 4. Wat een onzin dit verhaal. Campers moeten het betalingsbewijs duidelijk zichtbaar plaatsen. Elke camper zonder zo.n betalingsbewijs ’s avonds kan dan toch op een bekeuring getrakteerd worden. Mocht het bewijs zijn weggewaaid of gevallen, kan het altijd nog getoond worden. Het kenteken staat op het betalingsbewijs. Dus je kunt niet even een bewijs van een ander overnemen.

 5. opzouten met die troep, gewoon naar de camping en eens ballen tonen en handhaven !
  ik zie die rotdingen op steeds meer plekken staan
  maar ja die handhavers hebben hun handen vol met andere belangrijke zaken

Comments are closed.