Nieuwe opvangtijden bij De Kleine Reiziger

0

Den Helder – De Kleine Reiziger past per januari 2020 de tijden voor peuteropvang aan. Daarmee sluiten ze voortaan beter aan bij het basisonderwijs.

Op De Kleine Reiziger kunnen peuters al jaren in Den Helder en Julianadorp terecht op de peuteropvang, tot grote tevredenheid van peuter en ouder. Tijdens de ochtenden leren de peuters veel. Ze spelen samen met leeftijdsgenootjes en worden gestimuleerd in de ontwikkeling.

Ook als er een taalachterstand is kunnen peuters bij De Kleine Reiziger terecht met een indicatie voor VVE. Deze krijgen ze, indien nodig, bij het consultatiebureau. Ze krijgen dan extra aandacht om de achterstand in te halen op een speelse en doordachte wijze. De Kleine Reiziger werkt hierbij samen met ouders en basisscholen. Als de peuters 4 jaar zijn hebben ze bij De Kleine Reiziger een goede voorbereiding gehad op het basisonderwijs en kunnen ze met een stevige basis instromen. Dit helpt hen enorm bij deze grote stap in hun leven.

Voordelen
Om de voorbereiding op de basisschool compleet te maken kunnen peuters vanaf januari 2020 in plaats van alleen de ochtend ook tot 13:50 op de peuteropvang blijven. Dit heeft meerdere voordelen. Allereerst sluit de tijd van de peuteropvang aan bij de tijden van de meeste basisscholen. De peuter is zo al gewend aan deze tijden wanneer het naar school gaat.

Daarnaast is het voor ouders met kinderen op de basisschool ideaal, omdat ze vanuit de peuteropvang aansluitend hun kind bij de basisschool op kunnen halen. Dat scheelt ook een extra keer heen en weer. Ouders houden de keuze om hun peuter om 12.00 uur op te halen. Niet elke peuter vanaf 2 jaar kan heeft voldoende energie om tot 13:50 op te blijven.

De Kleine Reiziger is er voor alle kinderen van 2 tot 12 jaar. Kijk voor meer informatie op www.dekleinereiziger.nl.