Oliebollentocht door de duinen

0

Den Helder – De Helderse Vallei houdt zondag 29 december, samen met Landschap Noord-Holland, een Oliebollentocht. Er kan die dag een speciale route van 4, 8, 10 of 20 kilometer gewandeld worden door de duinen.

Onderweg kan, tegen inlevering van de bon die verkregen wordt bij inschrijving, een heerlijke verse oliebol opgehaald worden bij de promotiewagen van Landschap Noord-Holland. De promotiewagen staat op een punt waar alle wandelaars langs komen. Bij de promotiewagen zijn vrijwilligers aanwezig die desgewenst informatie geven over de natuur.

Inschrijven om te wandelen kan op 29 december vanaf 10.00 uur bij De Helderse Vallei. Met de wandeling van 20 kilometer kan gestart worden tot 11.30 uur, met de overige wandelingen kan gestart worden tot 14.00 uur. De 4 km is ook geschikt voor kleine kinderen en rolstoelen. Het is de bedoeling dat alle deelnemers voor 16.00 uur weer terug zijn van de wandeling.

Het startpunt voor alle wandelingen is De Helderse Vallei. Deelname aan de oliebollentocht kost € 2 per persoon. Vooraf aanmelden is niet nodig.