Op deze manier creëer jij het perfecte terras

0

Zit jij regelmatig op je terras? Dan wil je deze plek natuurlijk zo uitnodigend mogelijk maken. Dat is helemaal niet moeilijk, want met slechts een aantal tips creëer jij zomaar het perfecte terras. Je leest hier hoe je dat voor elkaar krijgt.

Sfeervol hekwerk

Of je nu een terras in je tuin wilt plaatsen of een balkonterras wilt creëren: hekwerk vormt de basis. Met behulp van een schutting, beplanting of een houten hek, zorg je voor de grenzen van je terras. Zorg er wel voor dat de uitstraling bij de rest van je tuin past. Een balkonhek moet stevig zijn en is daardoor meestal gemaakt van hout of metaal. Een hekje in de tuin kan echter ook met bamboe of klimplanten gemaakt worden. De verschillende hekwerk prijzen lopen wel sterk uiteen, vooral wanneer je natuurlijke materialen overweegt. Laat je vooraf dus goed informeren door een expert.

Zorg voor beschutting

Het is heerlijk om in de zomer van een zonovergoten terras te genieten, maar soms ben je op zoek naar een beetje schaduw. Overweeg daarom om een deel van je terras te voorzien van beschutting. Ga voor een moderne overkapping met zonwerend glas, of creëer een natuurlijke overkapping van hout. Een bijkomend voordeel: tijdens een regenbui zit je nog steeds lekker op je terras. Met een overkapping maak je je tuin uitnodigend in de zomer en in de winter.

Creëer een comfortabele zithoek

Het is belangrijk om niet te besparen op het meubilair van je terras. Dit is namelijk de plek waar je het liefste urenlang een goed boek leest, of waar je tot in de late uurtjes kletst met familie en vrienden. Laat je oude tuinstoelen dus links liggen en plaats een luxe tuinbank op het terras. Ook een salontafel hoort erbij, net als de juiste hoeveelheid kussens en dekentjes. Installeer een tuinkachel zodat je er het hele jaar warmpjes bijzit.

Behoud de connectie met je tuin

Je terras is slechts een deel van je tuin. Zorg er dus voor dat deze loungeplek mooi opgaat in de rest van je achtertuin. Dat doe je door de zichtlijnen open te houden. Probeer het meubilair richting de tuin te plaatsen en sluit niet je hele terras af met hekwerk. Plaats ook wat mooie bloemen en planten op het terras, zodat je aan alle kanten een groene oase ziet.