Politie waarschuwt voor de mobielrover

4

Den Helder – Afgelopen week verscheen op Facebook een bericht over een diefstal van een mobiele telefoon door een ‘mobiel rover’. De politie Den Helder waarschuwt voor de werkwijze van deze man die kennelijk door heel Nederland actief is.

De man komt een winkel/zaak binnen en legt een map of landkaart over de mobiele telefoon die ergens op een tafel/toonbank ligt. Hij leidt je af door in een buitenlandse taal de weg te vragen en bij het weggaan neemt hij je telefoon mee.” In ons werkgebied heeft hij de afgelopen week tenminste drie keer toegeslagen”, laat de politie weten. Dat was op 24 december bij een nagelstudio in Schagen, bij een kapsalon in Callantsoog en bij een bedrijf op de Middenweg in Den Helder. De recherche heeft deze zaken in onderzoek.

“In verband met de privacy mogen wij van de man geen foto plaatsen, maar hij is meestal gekleed in een zwarte jas met bontkraag en -mouwen en draagt een petje.”Wie deze man in de zaak krijgt, bel dan meteen 112!

4 REACTIES

  1. Wtf. Geen foto tonen vanwege privacy?? Je hebt al je rechten op privacy verspeeld als je misdadiger bent. Helemaal bij opsporingszaken.

  2. Er lopen hier blijkbaar meer dieven rond in den helder dan eerlijke mensen… ken ook een ukkepuk die de hele tijd shag, sigaretten en fietsen lampjes steelt van fietsen. Echte kinderachtige tokkie streken. Doet me meteen aan diegene denken. Maar blijkbaar heeft de politie meer tijd vrijgemaakt aan het van de weg halen van opgevoerde (snor)fietsen dat ze de jatters gewoon laten glippen. Het zijn niet alleen een bedreiging voor mensen die hun telefoon op tafel hebben liggen maar ook voor nietsvermoedende telefoon reparateurs maar dat begrijpen ze blijkbaar niet dat ze die er ook mee hebben!

  3. Achterlijke wet hier in Nederland ook,rij je te hard hups op de camera.
    Maar deze crimineel krijgt weer de PvdA mantel over zich geworpen.
    Gelukkig kan deze meneer met zijn buitenlands gebrabbel hier zich verrijken,en gelukkig verder gaan zonder bekend te worden.
    Fijne privacy regelgeving hier,echt wat een gaaf land.

  4. Zwarte jas en bontkraag! Wie dragen dit altijd? Ik weet het al. En ja,Jetten en klaver zullen hun vingers aflikken bij deze figuren. Ze zijn zielig en dienen door de knuffelaars geholpen te worden. Oma op 3 hoog achter kan verrekken.

Comments are closed.