PVV wil duidelijkheid over incidenten met verwarde personen

15

Den Helder – De PVV-fractie in Den Helder wil van het college weten hoeveel incidenten en delicten met verwarde personen er de afgelopen jaren in Den Helder waren. Ook wil de fractie weten bij hoeveel van deze delicten en incidenten asielzoekers betrokken waren. Aanleiding voor de vraag is het toenemende aantal berichten in de media (landelijk) over problemen met verwarde personen.

In Alkmaar kwam onlangs een verwarde vrouw door politiekogels om het leven, in Purmerend bedreigde een agressieve man de buren en ook in Den Helder zijn in 2019 incidenten geweest met verwarde personen. “Zo moest op zondag 3 maart 2019 een arrestatieteam van de politie uitrukken naar het Koggeschip vanwege een verwarde persoon en op zondag 18 augustus was het Bernhardplein in Den Helder urenlang afgesloten, omdat een verwarde vrouw van het dak van een appartementencomplex wilde springen”, aldus de PVV.

“Al deze zaken lijken ook niet op zichzelf te staan. Uit begin 2019 gepubliceerde cijfers van de politie blijkt dat er in 2018 meer incidenten waren met personen met verward gedrag.” Daarom wil de PVV nu duidelijkheid over de Helderse situatie. Ook wil ze weten of het Helderse netwerk van gemeente en andere relevante organisaties adequaat toegerust is (in de breedste zin van het woord) om de Helderse samenleving zo goed mogelijk te beschermen tegen verwarde personen. “Waar zijn eventuele verbeteringen te realiseren of misschien al gerealiseerd?”

Tot slot wil de PVV weten of door de burgemeester wel eens gebruik wordt gemaakt van het instrument inbewaringstelling (IBS) om verwarde personen tegen zichzelf te beschermen en de Helderse samenleving te ontzien? “Zo ja, hoe vaak is het instrument ingezet in de jaren 2015 tot en met 2019?”

15 REACTIES

 1. net weer een melding van burgernet
  winkeldiefstallen van… jawel, de bekende beschrijving.
  en zo krijg ik er meerdere per maand, allemaal met dezelfde beschrijving.
  maar dan noemen ze je bij links…. racist. nee hoor, ik ben realist.
  en dan later… let op.. het bericht “niet gevonden”
  nee… als ze het te druk hebben met bonnetjes uitschrijven….
  maar dat zal ook wel weer niet geplaatst worden hier…. het zou mij verbazen iig.

  • Nog even wachten, Ad, en je hoeft als crimineel geen verantwoording meer af te leggen over je wandaden. In toenemende mate, zo lijkt het, is men bij het OM van mening dat een crimineel verward was op het moment van het delict en dus niet bestraft moet worden maar psychische zorg behoeft. Ik heb de indruk dat veel misdaden van asielzoekers met de mantel der liefde bedekt worden. De criminele asielzoeker mag niet met pek en veren het land uitgejaagd worden, maar verdient daarentegen een verblijfsvergunning. Liefde, warmte en mededogen moet hem ten deel vallen…Amen!

 2. PVV is weer overduidelijk aan het zoeken of er meer delicten gepleegd worden door asielzoekers. Het gaat bij PVV niet om de verwarde mens die hulp nodig heeft. Want stel dat het meer asielzoekers zijn die verward zijn ( en dat kan heel makkelijk als je uit een oorlogsgebied komt) wil PVV dan meer geld steken in de geestelijke gezondheidszorg voor deze mensen? Of wil PVV aantonen dat asielzoekers meer delicten plegen. Verwarde mensen van welke komaf dan ook hebben hulp nodig PVV. En zij en ook wij hebben vooral geen politieke partij nodig die spreekt over verwarde asielzoekers die delicten plegen. De verwarde mens zou beschermd moeten worden tegen een politieke partij met een degelijk gedachtengoed. Het is bovendien niet de taak van PVV om zich hier mee bezig te houden. Maar die van artsen, politie, ggz en anderen die in de geestelijke gezondheidszorg zijn gespecialiseerd. Wat is uw werkelijke agenda bij deze vraagstelling? Wat wilt u werkelijk aantonen? Of wilt u dat er meer geld vrijgemaakt wordt voor de GGZ als mocht blijken dat er steeds meer verwarde mensen zijn in Den Helder? Waarom wilt u deze informatie? En wat wilt u ermee doen? En zo kan ik nog wel een aantal vragen bedenken. Ik hoop dat u het vuur in ieder geval na aan de schenen wordt gelegd door de betreffende organisaties en de burgemeester.

  • ik lees hier toch verschillende vragen die u voor het gemak maar even samenvoegt om te mekkeren over een politieke partij die u duidelijk niet aanstaat, ik vind het nogal wat dat er een vrouw overlijdt omdat er zelfs na lang aandringen geen psychische hulp geboden wordt in dit land en volgens mij mag deze partij hier gewoon de vragen stellen? waarom moet er bij hun het vuur aan de schenen gelegd worden? bent u net zo kritisch bij andere vragen van andere partijen?

   • Ja zeker ben ik net zo kritisch over andere partijen als ze het zouden hebben over verwarde asielzoekers die delicten plegen. In plaats van over verwarde mensen. U meent te weten wat mijn politieke voorkeuren zijn. Mijn mening heeft niets te maken met een politieke voorkeur maar met het feit dat er gelijk weer asielzoekers genoemd worden door deze partij. Of wilt u nu beweren dat PVV het niet bijna constant over immigranten en asielzoekers heeft? Wat heeft deze partij tot nu toe betekent voor de inwoners van Den Helder? Wat is er bereikt door hun toedoen? Ik kan het niet bedenken. U wel? Het zou mij en ik denk heel Nederland verbazen als de afdeling PVV in Den Helder opkomt voor de verwarde asielzoekers. Dat zou toch echt een stunt zijn.

    • als we het toch over die boeg gooien, wat heeft de pizzakoerier bereikt voor Den Helder door zijn toedoen? alleen een nieuwe pizzatoko voor hemzelf op Willemsoord…. en daar hoor ik u niet over

     • U veranderd bewust van onderwerp. Sorry dat soort spelletjes trap ik niet in. Laten we bij het onderwerp blijven. Wat heeft PVV ooit voor de inwoners van Den Helder gedaan? En wat wil PVV met de informatie doen als zij weten wat het aantal verwarde mensen van Nederlandse komaf is in gemeente Den Helder en die van buitenlandse komaf, en dan met name de verwarde asielzoekers die delicten pleegt? Zoals ze het zelf benoemen.

     • u verdraaid het ook met de vraag wat de PVV voor de stad heeft gedaan, daar gaat het niet over, het gaat over vragen van die club over incidenten met verwarde mensen, en dan nog een opvolgende vraag over hoeveel van die incidenten met nieuwkomers waren, wat ze precies met die info willen weet ik ook niet, zou u contact op moeten nemen met die club, kan me wel indenken dat ze misschien willen aantonen dat met de komst van die nieuwkomers het niet alleen rozengeur en maneschijn is met die hoog opgeleide kanspareltjes zoals onze Haagse Pinocchio zo glimlachend wist te vertellen maar dat ze een enorme impact op de samenleving hebben?….

     • RB dit is grote onzin die u nu verkondigd. Het is een terechte vraag, wat heeft PVV ooit voor de burgers van Den Helder gedaan. En vervolgens wat willen ze gaan doen met de informatie als ze weten hoeveel verwarde mensen er de afgelopen jaren in gemeente een IBS hebben opgelegd gekregen. Vooral als PVV een duidelijk onderscheid gaat maken tussen mensen met de Nederlandse nationaliteit en diegene zonder Nederlandse nationaliteit. In de gezondheidszorg wordt niet met deze twee maten gemeten. Elk mens heeft recht op medische zorg ongeacht welke nationaliteit dan ook. Dat is waar ik over val bij deze partij. Zij komen niet op voor de verwarde mens in zijn totaliteit. Elk mens verblijvend in Nederland heeft recht op medische zorg. Haal niet andere politieke partijen erbij die niet genoemd zijn in het artikel RB. We hebben het nu over PVV en hun vraag aan B&W. En niet over mijn of u politieke voorkeur. Mocht ik die al hebben. Dit is mijn laatste commentaar. Ik zet nu een punt achter deze zinloze discussie met u. Ik heb mijn punt benoemd. Fijne dag toegewenst.

  • Bedankt voor het ongevraagde advies. Maar mag ik bedanken. Want dan kan de rest van de meelezers niet horen waar we het over hebben. Dat zou toch sneu zijn voor RB. Want die lokt zo graag mensen uit de tent met onzinnige opmerkingen. Wie weet heeft RB geluk en gaan er nog anderen meepraten. Voelt hij zich ook minder alleen staan.

   • heeft u al door hoeveel mensen het hier met u eens zijn?
    .
    oh nee dat zullen we nooit horen want als het uw gekleurde mening niet is dan wordt het simpel afgewend als zinloze discussie

    ook een fijne dag op uw roze droomwolk

 3. Ik vind dat de PVV een terecht punt heeft aan gekaart, want wat gaat er gebeuren als er in den Helder een “verward “persoon overlijd aan , bijv. een kogel , de betreffende politie agent zal wel weer worden gestraft, gevangenisstraf en gelijk alles inleveren, dit allemaal omdat deze persoon (in dit geval)de Helderse samenleving probeerde te beschermen, en ja , Natuurlijk begint de PVV hier over, iedereen heeft het steeds over het stadhuis, Anton Pieckplein , maar wat mij wel opviel in het stukje is dat de PVV het over asielzoekers heeft, terwijl 95 % geen asielzoekers zijn ,maar geluks zoekers , Dus evengoed netjes verwoord van de PVV, En omdat de politiek liever niet laat zien/horen hoeveel en/of hoe vaak onze “nieuwe”inwoners in de fout zijn gegaan, want dat is namelijk slecht voor hun imago, vind ik het een goed plan van de PVV om alles eens op een rijtje te zetten.En als ik het goed had gelezen had u geschreven, je zal maar uit een oorlogs gebied komen, maar wat nu als je uit een afrikaans land komt waar je hoort dat hier alles mag en kan , dat de straffen hier een lachertje zijn, dat je hier naar binnen mag komen zonder paspoort, dat ze je bijna niet uit het land krijgen.dat je hier huizen mag gaan bewonen (kraken) als er iemand 2 weken op vacantie is ??? En voordat er wat gezegd gaat worden, JA ik ben een PVV aanhanger , maar dat wil niet zeggen dat ik een rassist ben , van mij mag IEDERE BUITENLANDER Nederland binnen komen. das mooi he , maar dan moeten ze wel werk hebben , en ik ben voor een werk visum, Ik heb zelf JAAAAAREN in Arabiche landen gewerkt , vanaf Marokko tot Oman , als voorbeeld 3 jaar in Libië , Ook in Lagos geweest, daar waar mensen vermoord worden omdat ze mooie schoenen aan hebben,dus ik weet waar ik over praat qua mentaliteit van mensen uit andere wereld delen. Ik zeg , deze mensen moet je hier niet hebben( uitzonderingen daargelaten) , en als een onderzoek daarvoor nodig is, dan zeg ik PVV , dat doe je goed .Laat van je horen.

 4. Tja ik zie het zo : als groen links of de pvda deze vraag had gesteld had je niemand er over gehoord.

Comments are closed.