Selectie architect stadhuis duurt twee maanden langer

17

Zeestad BV heeft laten weten dat de selectie van de architect voor het stadhuis op Willemsoord, in de gebouwen 66 en 72, twee maanden langer duurt dan verwacht. De zesde partij uit de selectiefase voor het architectenbureau, krijgt alsnog de kans zich in te schrijven voor de aanbesteding. Daarvoor krijgt dit bureau veertig dagen de tijd.

In een eerdere fase hebben twee architectenbureaus twee weken extra de tijd gekregen om hun inschrijving aan te vullen. Binnen de regels van het aanbestedingsrecht is dit niet toegestaan. Deze inschattingsfout is ontstaan door het relatief geringe aantal inschrijvingen in eerste aanleg. Eén van de twee bureaus die genoemde extra twee weken heeft verkregen is vervolgens als vijfde geëindigd.

De inschattingsfout wordt nu hersteld door het bureau dat op de zesde plaats is geëindigd bij de aanbesteding alsnog de kans te bieden deel te nemen aan de aanbestedingsprocedure. Door de fout dient het bureau dat als vijfde is geëindigd in het vervolg te worden uitgesloten. De architectenbureaus zijn hiervan in kennis gesteld. “Na de keuze van de architect in maart, gaat het ontwerpteam verder met de ontwikkeling van een fraai en uniek stadhuis in de prachtige nautische omgeving Willemsoord”, aldus Zeestad.

17 REACTIES

 1. Dram Dram !!! het houd niet op ! Bijna niemand wil het gemeente gedrogt op het Willemsoord terrein. Als architecten buro met een beetje goede reputatie, moet je hier je goede naam niet aan willen verbinden.

 2. Ik denk dat “Coare” wel een goede optie is die kunnen het goedkoper en beter dan welke architect dan ook 🙂

 3. Ongelooflijk dat doorgegaan wordt met dit idiote plan. De burgers v Den Helder blijven de slachtoffers v d Helderse megalomanen. Ze leveren weinig/niets/alleen mislukkingen en het kost enorm veel.
  Iedereen in DH kent de voorbeelden.
  Arm Den Helder (letterlijk).

 4. het begin is er met de inschattingsfouten, er zullen er nog zat volgen…….
  dit gaat bij elkaar weer een enorm drama worden en een enorme financiële strop voor de burgers van DH…

  • Dat zal het gemeentebestuur een wordt wezen RB. Die zijn het al gewend om miljoenen over de balk te smijten. Een paar mil meer of minder maakt ze niet uit .

 5. weet meteen wel een mooie naam voor dit corrupte brok beton straks>>>>
  Kooyhaven 2.0
  .
  we hebben helemaal geen gemeenteraad etc. we hebben een corrupte mafiaclub die alles uitmaakt met de vrijheid om zonder enige vorm van beperkingen het geld van burgers over de balk te keilen.
  die smeerlappen zorgen wel dat hun “vriendjes” in de politiek er dan zo goed mogelijk wel bij varen.
  iets met achterbakse pizzabakker en zo… mompel mompel…..
  .
  en de burger ? die trekt de gordijntjes dicht en scheld achter de plantjes vrolijk verder. schaapjes….

 6. Fouten in een aanbestedingsprocedure gaan heel veel geld kosten als je regels tussendoor wijzigt, of voor sommige ondernemingen uitzonderingen maakt. Dat moet gemeente Den Helder toch onderhand wel weten….
  Ieder architectenbureau die zich heeft ingeschreven en niet als winnaar uit de bus komt, kan naar de rechter stappen voor zeer grote schadeclaims. De spelregels van een aanbesteding mag tussentijd niet worden gewijzigd….
  Er ligt geen besluit van de gemeenteraad voor de verplaatsing voor het stadhuis. Dit alleen maar om te zorgen dat de burger geen bezwaar kan indienen tegen deze verplaatsing. Want iedere burger in Den Helder zou bij een normale procedure bezwaar mogen maken, omdat een gemeentehuis voor iedere inwoner van belang is.

  De gemeenteraad van Den Helder maakt zichzelf schuldig aan ondermijning. Een paar organisaties, bedrijven en personen (ook in de gemeenteraad) ondermijnen de democratie in Den Helder voor eigen gewin. En er is geen raadslid die opstaat en dit naar buiten brengt.
  Het is en blijft vreemd dat niemand opstaat en de monopoly positie van een aantal bedrijven, organisaties en personen aan de kaak stelt. daaruit blijkt dat corruptie en ondermijning in Den Helder de normaalste zaak van de wereld is.

  • hear hear
   de gemeenteraad en zijn vriendenclub staan volledig ten dienste van de zeestadmafia.
   zoals eerder gezegd zorgt die mafia er voor dat hun “politieke vriendjes” mee mogen liften met geld en toezeggingen, zoals bouwbedrijfjes en vreetschuurtjes etc,
   het hele gemeentebestuur hangt aan touwtjes van zeestad en deze trekpoppen bewegen precies zoals zeestad dat wenst.
   ieder popje krijgt een “strijkstokje” zodat deze een beetje mee kunnen p(r)ikken uit de miljoenen die de zeestadmafia zich zonder enige beperkingen heeft toebedeeld. (uit de zak van de burger).

  • Alleen jammer dat het niet Beter voor Den Helder is, maar alleen goed voor de portemonnee van een aantal leden van deze partij…..

 7. Ambtenaren Kwartier

  Als het er van komt natuurlijk is dit de juiste benaming voor het Stadhuis op Willemsoord.
  De benaming Nautisch Kwartier houdt met de komst van het Stadhuis op deze locatie, anders dan Zeestad wil doen geloven, op te bestaan.
  De verwoesting van het cultureel erfgoed is daar debet aan.
  Bij Zeestad zit men op een “Vreugdenhill” en neemt men het niet zo nauw met de waarheid.
  Heerlijk ronddolen in de financiële speeltuin van de gemeente, je ziet het gebeuren.
  Geen Zee(stad) te hoog!
  Gelukkig is het nog niet zo ver.
  Bezwaarmakers tegen dit onzalige geldverslindende project zullen de Gemeente, Zeestad c.s., pas weer tegenkomen bij de Raad van State.
  Raadpleging en inspraak van de bevolking is immers niet nodig.
  Het negeren van de publieke opinie zal daar met tal van andere argumenten aan de orde komen.
  Al met al wordt het helaas, maar dat is voor rekening van de politiek, wederom een verkiezingsitem.
  Het plan van de plaatselijke Pizzabakker is daarmee van tafel en zijn rol uitgespeeld.
  Dan nog even de Shoarmatent.
  Definitief geen shoarmatent op Willemsoord, activiteit past niet in het bestemmingsplan aldus directeur Vreugdenhil van Zeestad.
  Dit is voer voor juristen!
  Een dooddoener, het stadhuisplan voor Willemsoord past ook niet in het bestemmingsplan!
  Willekeur ligt in Den Helder voor het oprapen.

  Martien Rietveld

 8. Begrijp ook niet waarom ze voor deze oude keet kiezen. Waarom schrijft de gemeente geen vrijblijvende wedstrijd uit? Verschillende experts voorzien een economische crisis. Dan wil je niet met een duur project in je maag zitten, bovendien zou je het tijdens een crisis goedkoper kunnen realiseren.

Comments are closed.