Suns kunnen Donar niet de baas

0

Den Helder – Donar heeft bij de Den Helder Suns een regelmatige zege geboekt. In het eerste kwart kon Den Helder Suns de Groningers nog redelijk volgen, maar in de tweede tien minuten werd het beslissende gat feitelijk al geslagen. Halfweg was het 32-49. Na de pauze liep het verschil niet veel verder op, maar kon Den Helder ook niet dichterbij komen: 70-88.

Bij de Den Helder Suns verloopt het seizoen tot dusver min of meer zoals verwacht. De Suns behalen de nodige punten tegen de ploegen die meedingen om de laatste plek in de play-offs, terwijl tegen de hoger gerangschikte tegenstanders vooralsnog geen stunts worden gerealiseerd. Onlangs was Den Helder er tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord nog dichtbij, maar de Rotterdammers trokken uiteindelijk toch aan het langste eind.

Bij Donar ontbraken Dante Thomas en Jason Dourriseau, laatstgenoemde is onlangs vader geworden. Bij de Suns kon nieuwkomer K.J. Byers, die tot nu toe nog ietwat afwachtend zijn minuten afwerkt voor de Helderse ploeg, met slechts twee punten (door middel van een dunk), zijn verwachtingen nog niet helemaal waarmaken. In het eerste kwart nam Donar, aan de hand van een dunk en Ally-oop van Andrew Smith, een afstand van zes punten. In kwart twee wisten de Suns tot 30-37 bij te blijven.

Pauze
Na de verplichte vijftien minuten pauze, kwamen de Helderse basketballers terug tot dertien punten. Het derde kwart werd winnend afgesloten, voornamelijk door de Amerikaanse inbreng van Michael Miller en Josh Williams. En vanwege het feit dat Donar in de laatste vier minuten slecht een (1) punt kon toevoegen aan het totaal, door een vrij worp van Vernon Taylor.

Aan het begin van het vierde kwart zorgden de Groningers ervoor dat de zege niet alsnog in gevaar kwam. Binnen twee minuten was het verschil twintig punten (53-73) en daarmee de kans op een stunt van Den Helder definitief afgenomen tot nul. De resterende minuten bleef het stuivertje wisselen en bij 70-88 konden de bezoekers met een goed gevoel terug naar Groningen. Omdat directe concurrent BAL Weert zijn laatste twee wedstrijden heeft gewonnen, bezetten de Suns nu plek zeven op de ranglijst, twee punten achter Weert. Den Helder heeft echter een wedstrijd minder gespeeld.

Topscorers Den Helder: M. Miller 17, J. Williams 13
Topscorers Groningen: A. Smith 17, T. Koenis en S. Hammink 15