Vragen over veiligheid in Den Helder

6

Den Helder – Iedere inwoner van Den Helder heeft recht op een veilige gemeente. Dat stelt de fractie van de PVV in Den Helder. De partij heeft vragen gesteld aan het college, naar aanleiding van recente uitspraken over de inzetbaarheid van de politie.

Meerdere burgemeesters slaakten onlangs een noodkreet over de inzetbaarheid. Ook de politiechef van Noord-Holland liet weten dat er dagelijks keuzes gemaakt moeten worden (in elke dienst), die de politie liever niet zou maken. En zelfs deze keuzes zijn niet genoeg om de druk op de roosters te verminderen.

De Helderse PVV “maakt zich ernstige zorgen over de veiligheid van onze burgers”, meldt fractievoorzitter Vincent van den Born. “Zeker nu de meest recente criminaliteitscijfers laten zien dat de veiligheid in Den Helder nog veel verbeteringen behoeft. We moeten alles op alles zetten om de veiligheid van burgers zo goed mogelijk te waarborgen.”

Vragen
Van het college wil de partij weten wat de exacte gevolgen voor Den Helder zijn van de maatregel van minister Grapperhaus om honderden agenten vrij te maken voor de beveiliging van officieren van justitie, rechters en advocaten. Ook vraagt de PVV: “zijn er aanwijzingen dat bepaalde politietaken in Den Helder onder druk staan door de genoemde maatregel? Zo ja, waar blijkt dat uit en wat wordt er gedaan om deze taken toch zo goed mogelijk uit te kunnen voeren?”

Verder vraagt de PVV of het college het met haar eens is dat commerciële partijen eventueel tijdelijk kunnen worden ingezet om bepaalde politietaken over te nemen.

6 REACTIES

 1. goede vragen, alleen de laatste vraag over dat misschien commerciële partijen zou voor mij iets anders mogen, de gemeentelijke handhavers bijspijkeren en deze functie onder de politie laten vallen en beide instanties in hetzelfde pand onderbrengen zodat er overleg kan plaatsvinden en het hele apparaat stroomlijnen

 2. Zo lang ik die “helden” nog met 26 man bezig zie op diverse parkeerplaatsen om massaal de burger een bekeuring aan te naaien….. is het respect voor dit clubje VER beneden nul.
  Het excuus van “het is opleiding” komt mij ook de strot uit.
  Ten eerste staan er dan evengoed een man of 6 gewone agenten bij die beter hun “echte” taak kunnen gaan doen… er rijden een paar motoren rond die beter op andere plaatsen ingezet kunnen worden.
  Ten tweede….. de beginnende helden leren dus alleen maar hoe je op de meest laffe en makkelijke plaats de nederlander een oor aan naait. Les 1 t/m 25… schrijf op een “veilige” plaats zoveel mogelijk bonnen uit aan autochtone NLers….
  Ik zie dit soort clubjes namelijk NOOIT in Nw.Den Helder staan in de bekende kleurtjes buurt. Daar scheurt nogal wat rond zonder rijbewijs, verzekering, apk en knetterstoned en/of vol drank. Daar zie je de helden dit soort acties NIET uitvoeren.
  Maar daar zijn deze helden dan te laf voor. Veilig op de schootenweg…. snel verdienen en zonder al te veel medelanders die wel eens BOE zouden kunnen roepen naar ze.
  Noppe…. de mannetjes hier in DH zijn mij te laf. Maar dat zal je hier wel weer niet mogen zeggen…

  • deels mee eens, alleen het deel niet waar u het heeft over “een bekeuring aan te naaien”
   want u weet ook drommels goed dat als u alles voor elkaar hebt er geen enkele reden te vinden is voor een bekeuring…… net zo iets als dat u boos wordt op de politie als u voor te snel rijden geflitst wordt? “dit clubje” zoals u het noemt heeft een afstandsbediening voor uw gaspedaal? verder deel ik uw mening wel dat het wel eens eens anderhalve kilometer zuidwestelijk verschoven mag worden en daar alle duistere figuren eens goed gecontroleerd mogen worden

Comments are closed.