Weer steun voor Stichting Herdenkingsstenen

1

Zo vlak voor het einde van het jaar is de Stichting Herdenkingsstenen Den Helder opnieuw verblijd met een financiële donatie voor de te realiseren Gedenkplaats voor voormalig Joodse stadgenoten die zijn vermoord in de vernietigingskampen tijdens WOII.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds, afdeling Noord- Holland heeft besloten € 5000,- toe te kennen aan het project. Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt cultuur, natuur en wetenschap in Nederland. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen stimuleren zij bijzondere initiatieven en talent. Jaarlijks worden er meer dan 3.500 projecten ondersteund.

Het bestuur van de Stichting Herdenkingsstenen is zeer verheugd met deze bijdrage en geeft aan nu volop vertrouwen te hebben in het realiseren van de doelstellingen van de stichting. Op 1 april 2020 worden nog dertig herdenkingsstenen onthuld voor woningen waar de voormalig Joodse stadgenoten voor het laatst hebben gewoond. De Gedenkplaats, door Edzo Bindels bedacht en ontworpen, zal worden onthuld op 29 april 2020 in het nieuwe gedeelte van het Stadspark.

Eind januari houdt de Stichting Herdenkingsstenen voor de bewoners van het centrum een informatieavond over de Gedenkplaats.

1 REACTIE

  1. Hartstikke mooi allemaal
    Maar had zo een gedenkplaats er al niet in de jaren 50 van de vorige eeuw moeten wezen?
    Ik wist dat ambtelijke molens traag draaien….

Comments are closed.