Weg afgesloten voor kap zieke iepen

6

Den Helder – Voor het kappen van zieke iepen wordt vanaf dinsdag 10 december de toegangsweg Zuidstraat/Binnenhaven tot aan de Moormanbrug drie dagen afgesloten voor verkeer. De afsluiting is dagelijks tussen 09.00 en 15.00 uur.

Langs dit gedeelte staan zo’n veertig zieke iepen die gekapt gaan worden. “Zo voorkomen we verdere verspreiding van de iepziekte”, meldt de gemeente Den Helder.

“Vanwege de dagelijkse verkeersdrukte op deze weg willen we het werk snel uitvoeren. Daarvoor is het nodig de weg af te sluiten voor al het verkeer. De klus wordt namelijk geklaard met grote zware machines die de hele wegbreedte nodig hebben. Volledige afsluiting garandeert vervolgens ook een veilige manier van werken.”

6 REACTIES

 1. Komt goed uit die Iepziekte. Kunnen ze gelijk de weg verbreden in afwachting van de verbreding van de N9 . 40 iepen dat is me nogal een kaalslag. Als die allemaal achter en naast elkaar staan, krijg zowat 400 meter de ruimte om de weg te verbreden.

  • zullen de bewoners leuk vinden, en trouwens die verbreding N9 gaat er niet komen, ze vinden wel een betere maar vooral goedkopere manier om de verkeersveiligheid te verbeteren aldaar

 2. toch jammer.
  er verdwijnen veel bomen, door ziekte….stormen etc.
  vele pleintjes en grasveldjes zijn leeg geplukt en er komt weinig tot niets voor terug.
  waarom niet ? vond juist het “groene” (en dan bedoel ik echt ALLEEN bomen) juist zo mooi.

  • Ik meen te weten, dat er een herplantingsplicht is. Maar dat hoeft niet de plek te zijn waar de boom gerooid is. Dus zijn dit waarschijnlijk de nieuwe bomen voor het stadspark ?

   • er worden 600 bomen gerooid, zoveel komen er nooit terug in het park, en maar zeuren over Co2 en zo…..

 3. Er worden een aantal “Tiny Forrests” aangeplant. Schiet het toch alweer een beetje op met de herplant. Maar het blijft een verschrikkelijke kaalslag. Ik hoop dat de nieuwe aanplant resistent blijft tegen dit soort ziektes.

Comments are closed.