Wmo-vervoer blijft volgend jaar ongewijzigd

5

Helderse gebruikers positief over WMO-taxivervoer.Den Helder – Ook de tweede aanbesteding voor het Wmo-vervoer in Den Helder heeft geen succes opgeleverd. Slechts een bedrijf schreef in, maar vroeg meer geld dan het door de gemeente gestelde plafondbedrag. Daarom is deze inschrijving terzijde gelegd, zoals ook in de aanbestedingsvoorwaarden was gemeld.

De gemeente heeft nu besloten de uitvoering van het Wmo-vervoer voor een jaar voort te zetten op de huidige manier.

“Wij voeren nu een inkoopprocedure volgens het “Open House” model uit, zoals tot nu toe steeds is gevoerd voor het taxivervoer”, meldt het college aan de gemeenteraad. “Alle partijen die zich akkoord verklaren met de gestelde eisen en voorgeschreven tarieven in de offerteaanvraag kunnen inschrijven en worden gecontracteerd. Er wordt een korte inschrijftermijn gehanteerd. De overeenkomsten met de partijen worden gesloten voor 1 jaar.”

“De nieuwe overeenkomst voor 2020 komt overeen met de huidige overeenkomst en verwacht wordt dat een aantal van de huidige gecontracteerde taxibedrijven zal inschrijven. Het contract met Multicard wordt met een jaar verlengd zodat de inwoners hun taxipas ook in 2020 kunnen gebruiken. De taxibedrijven die worden gecontracteerd ontvangen een of meerdere readers in bruikleen. Dit betekent voor de cliënten dat de situatie gelijk blijft en dat zij kunnen kiezen op welke taxiaanbieder zij een beroep kunnen doen, ervan uitgaande dat voldoende taxibedrijven inschrijven.”

De geïnteresseerde partijen zijn verzocht om uiterlijk 13 december te reageren.

5 REACTIES

  1. Mooi dat mevr Biersteker,waar ik voor de verkiezing wel vertrouwen in had, deze strijd heeft verloren.
    Na dit contract nog twee jaar te gaan en hopelijk dan iemand die wel begrip heeft voor deze wmo mensen, die je niet in een busje moet proppen.

  2. wij moeten een taxi hebben met hoge instap anders lukt het niet en niet alle taxi,s hebben dat dus kan ik zelf me taxi kiezen vind ik wel zo prettig

  3. Had ergens gelezen dat er ook nog een rolstoelbus aankomt vanuit een nieuwe stichting. Die zal aanzienlijk voordeliger worden dan een WMO taxi. Dat de gemeente daar niet naar informeert …

      • De gemeente DH heeft alleen in zijn eigen belang gedacht en zeker niet aan de WMO klanten die waarvan sommige nog geen 5 mtr kunnen lopen met hun rollator.Veel klanten die ik in de taxi vervoer hadden al aangegeven een ander vorm van vervoer te gaan bezien.

Comments are closed.