Zo geef jij je woning een open karakter

0

Waar de meeste huizen vroeger alleen maar uit afgesloten ruimtes bestonden, is het tegenwoordig populair om je huis open te houden. Dat betekent dat de verschillende ruimtes goed in elkaar overlopen, maar dat je ook voor voldoende licht zorgt. Hoe je dat het beste doet? Dat lees je hier.

Kies een universeel kleurenpalet
Het zijn vaak de kleuren die je woning als een geheel laten voelen. Kies dus een kleurenpalet uit dat je in iedere ruimte gebruikt. Denk niet alleen aan je meubilair, maar vooral ook aan je muren. Wees niet bang om hier en daar een opvallende kleur te gebruiken, bijvoorbeeld door je trap te schilderen, een accentmuur te maken of door je kozijnen een likje verf te geven. Het is aan te raden om een duurdere of goedkope schilder in te schakelen, want een vakman weet precies hoe jouw kleurenpalet het beste tot zijn recht komt.

Verwijder deuren
Wil je je huidige woning net wat opener aan laten voelen, dan is het een goede stap om hier en daar een deur weg te halen. Deze sluiten de verschillende ruimtes in je woning af en zorgen dus voor een gesloten karakter. Vooral de deur tussen de keuken en de woon- of eetkamer kan gemakkelijk weg, net als de deur van je hal naar de woonkamer. Wil je het open karakter nog duidelijker maken? Verbreed de deurposten dan voor een mooie grote doorgang.

Houd je huis minimalistisch
Je hebt misschien de neiging om je woning steeds meer te vullen met leuke accessoires en mooie kunst aan de muur. Dat is stijlvol, maar kan er ook voor zorgen dat je huis wat klein aanvoelt. Je zorgt meteen voor een ruimer gevoel door minstens de helft van je accessoires weg te halen. Wil je het meteen goed aanpakken? Haal dan al je accessoires weg en voeg er langzaam maar zeker een paar toe tot je de perfecte balans hebt gevonden.

Maak geen kleine hoekjes
Bij het inrichten van je huis creëer je al snel kleine hoekjes, zoals een leeshoek of een werkhoek. Het is aan te raden om dit zo veel mogelijk te beperken, aangezien deze hoekjes je woning er rommelig en gesloten uit laten zien. Zo oogt een ruimte een stuk opener wanneer je hem vult met één grote eettafel, in plaats van een eettafel en een bureau. Wanneer je slim omgaat met je meubilair, is het mogelijk om multifunctionele ruimtes te creëren die nooit afgesloten aanvoelen.