Zwaargewond na aanrijding op zebrapad

6

Den Helder – Een voetganger is woensdag op een zebrapad van de Waddenzeestraat in Den Helder geschept door een personenauto. De vrouw is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Door de aanrijding werd de autoruit totaal verbrijzeld. De politie en de verkeersongevallen analysedienst kwam ter plaatse voor nader onderzoek naar het ongeval. Verkeersregelaars assisteerden de politie om het verkeer veilig te begeleiden. De rijbaan was tot enige tijd na het afgesloten.

De bestuurder is meegenomen naar het politiebureau voor een verklaring.

6 REACTIES

 1. OP het zebrapad? Mevrouw liep niet OP een zebrapad dat is namelijk dat vlak met die witte strepen op de weg, ACHTER die auto op de foto, deze vrouw vond het te veel moeite om nog een paar stappen verder te doen in de richting van het zebra pad en dat in het donker…. Ze had er op kunnen rekenen.

  Vond het erg heftig om te zien hoe de jongen over zijn toeren was en dan alsnog mee wordt genomen naar bureau… Leek me toch een duidelijk gevalletje: De voetganger vind dat hij overal maar voorrang heeft.

  • die jongen had zo’n enorme reactie snelheid dat hij meteen stil stond op het zebrapad?
   verder nog als je naast een zebrapad oversteekt mag je totaal van je sokken geracet worden? waar heeft u uw rijbewijs gehaald> bij Croma gekregen bij afname van 2 pakjes?
   ik mag het vast weer niet zeggen maar lijkt mij dat dit weer met een behoorlijke snelheid gebeurt is? die coureur wordt niet voor niets naar het bureau genomen, gewoon normaal rijden en niet als een mongool de bocht om zeilen met de “snelle pijpen”

   • RB heeft u het gezien? Zo te lezen niet, deze jongeman kwam helemaal niet van de rotonde geracet zoals u zegt, hij reed zelfs al OP het zebrapad toen deze mevrouw tussen de geparkeerde auto’s door zomaar overstak zonder op of om kijken, het is donker dus hij heeft haar waarschijnlijk ook nooit kunnen zien …vind dat er altijd maar zo makkelijk naar de automobilist gewezen wordt en bij een ongeval met ernstig letsel wordt iemand altijd verhoort op het bureau, heb ik je gelijk weer wat geleerd RB doe er mee wat je wil

    • u was er wel bij? assumpties als waarschijnlijk niet gezien en zo, en terecht dat er altijd meteen naar de automobilist gewezen wordt, de rest heet niet voor niets de zwakkere verkeersdeelnemers, anticiperen heet dat, als het donker is of als er geparkeerde auto’s staan of welke reden dan ook snelheid aanpassen niet domweg doorrijden, rijlessen al snel weer vergeten? allemaal onzin zeker? veilig autorijden is moeilijk en dat leer je niet zomaar

     • Anticiperen, inderdaad. Maar dat neemt niet weg dat de zwakkere verkeersdeelnemers niet voorzichtig hoeven te zijn of op hoeven te letten. Hoe vaak er niet zomaar iemand ergens oversteekt waar dat niet mag en er maar vanuit gaat dat auto’s stoppen, of fietsers die geen richting aangeven, oversteken zonder te kijken, of de haaientanden compleet negeren en je als automobilist met voorrang net op tijd kan remmen om een ongeluk te voorkomen… Natuurlijk hoor je alles in de gaten te houden maar het is toch eigenlijk te zot voor woorden dat je als automobilist er maar rekening mee moet houden dat de andere verkeersdeelnemers zich niet aan de verkeersregels houden? Veilig in het verkeer geld voor alle deelnemers. De zwakkere verkeersdeelnemers krijgt bijna altijd gelijk maar dat betekend niet meteen dat ze ook daadwerkelijk onschuldig zijn – soms veroorzaken ze ongelukken die je zelfs met veilig autorijden niet kan voorkomen. Misschien dat mevrouw netjes op het zebrapad wilde oversteken en de automobilist te hard reed, misschien dat de automobilist de voetganger net over het hoofd zag, misschien stak de voetganger tussen auto’s door waar je normaliter geen voetganger zou verwachten en door het donker dus net te laat op hebt gemerkt. Zelfs als je 30 of stapvoets rijd kan er nog een ongeluk gebeuren als de andere verkeersdeelnemer zich ook niet netjes aan de verkeersregels houdt.

 2. Als iemand in de buurt van een zebrapad oversteekt ben je ook verplicht de voetganger voorrang te verlenen.

Comments are closed.