Bewoners hebben al 89 afvalbakken geadopteerd

9

Den Helder – Al 55 Inwoners/organisaties hebben samen 89 van de 325 ‘openbare’ afvalbakken in Den Helder en Julianadorp in beheer. Daar is de gemeente superblij mee. De bewoners legen ze en zorgen voor een schone omgeving rondom de afvalbak. Voorbijgangers zijn er ook blij mee: er wordt goed gebruik van gemaakt.

Ook een handje helpen en ook zo’n afvalbak adopteren? Neem dan contact op met de wijkconciërge in uw wijk. Dat kan via het spreekuur, via de app Makkelijk Melden of bel naar 14 0223.

Geen huishoudelijk afval
Natuurlijk staan er veel meer afvalbakken in de openbare ruimte. Deze zijn in beheer bij de gemeente. “Wat zowel de adoptiehouders als wij constateren is dat inwoners ook hun huishoudelijk afval in deze bakken doen”, aldus een woordvoerster van de gemeente. “Zo stromen ze snel over, kunnen voorbijgangers hun klein afval niet kwijt en ontstaat gemakkelijk zwerfvuil. Dat is niet de bedoeling natuurlijk. Huishoudelijk afval leegt u in uw eigen afvalbak of in de ondergrondse container in uw buurt.”

9 REACTIES

 1. Het is feitelijk te schunnig voor woorden dat burgers publieke taken moete overnemen omdat de gemeente het verdomd

 2. ja gerard je hebt vokomen gelijk,maar als al het geld in doorgedrukte projecten [stadhuis] genoemd moeten worden gaan sommige lui allerlei dingen verzinnen.dus maak je borst maar nat voor de toekomst.

 3. Afvalstoffenheffing gewoon verhoogd met 30 euro in 2020. . . . . . . reden onbekend. Toedeloe met je afvalbakken

 4. Meer betalen voor afvalstoffen heffing en zelf de bakken onderhouden?legen !
  Weg met de gevestigde orde:het geld weer terug bij de burger.
  Weg met de overheid.
  De macht weer bij het volk.

 5. Het zou al een stukje schelen als iedereen zijn eigen vuil netjes zou opruimen. Verder vind ik dit best sympathiek, zo blijven er tenminste voldoende vuilnisbakken in de omgeving. Al vind ik ook dat iemand hier een mooi betaalde baan door de neus wordt geboord. Zo langzamerhand wordt alles “vrijwilligerswerk”.
  Overheidsbeleid.

  • die oorlog win je niet meer met de huidige mentaliteit, kijk voor de gein eens rondom de bekende fastfoodketen etablissementen, bij de uitgangen van de grootgrutters die van die voorverpakte opgewarmde broodjes verkopen, kijk eens langs de (snel)wegen en je schrikt je een ongeluk hoeveel mensen gewoonweg wegsmijten, het tegenwoordige motto “als ik er maar af ben” staat op nummer 2 net na de meest populaire “ikke ikke ikke” overigens gaat de afvalstoffenheffing gewoon weer 30 euro per huishouden omhoog wat in Den Helder een extra winst voor de HVC geeft van 850.000 euro, daar hadden ze heel wat, zoals jij omschrijft, mooi betaalde baantjes voor kunnen invullen…..

 6. hoe willen ze dat straks dan gaan verrekenen wanneer je op gewicht wordt afgerekend?

  • Nou dat is heel eenvoudig :(zie ik hier dagelijks bij de flats) je zet het er gewoon naast.
   Om de dag komt toch dat autootje van de gemeente de rotzooi ophalen.
   Ze komen rustig met de auto hun gesloopte schutting dumpen.
   Maar als je een foto van hun kenteken maakt doet de gemeente er niks aan.
   Want ik ben niet bevoegd ,alleen heterdaad door een Boa.
   Waar die uithangen weet ik niet maar ik zie ze nooit.

Comments are closed.